Információs Nap a TTK duális képzéseiről

Pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak és végzős alapszakos hallgatói számára tart online Duális Képzési Információs Napot a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara január 27-én, csütörtökön 9 órától.

Vegyészmérnök BSc és MSc, villamosmérnök BSc, alkalmazott matematikus MSc, biológus MSc, biomérnök MSc, hidrobiológus MSc, környezettudomány MSc, geográfus MSc – számos alap és mesterszakját kínálja duális képzési formában a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. A képzést népszerűsítő Duális Képzési Információs Napot a járványhelyzet miatt idén online formában rendezi meg a kar. A január 27-én, csütörtökön 9 órától kezdődő program célja, hogy megismertessék a felvételi előtt álló középiskolásokat és a végzős alapszakos hallgatókat a duális képzés előnyeivel, a duálisan végezhető szakokkal, valamint a vállalati partnerek által kínált lehetőségekkel és a diákokkal szemben támasztott elvárásaikkal.
 
- A duális képzés a minőségi szakemberképzés leghatékonyabb módja, mivel a hallgatók gyakorlatorientált formában, valódi vállalati környezetben szerzik meg a gyakorlati tudást, a cégek pedig teljes értékű, a vállalat működését, kultúráját ismerő munkavállalókkal gazdagodnak, akik a végzést követően érdemben be tudnak kapcsolódni a termelésbe – mondta el a hirek.unideb.hu-nak a duális képzés kapcsán Kun Ferenc professzor.  
 
A Természettudományi és Technológiai Kar hozzátette, hogy a Duális Képzési Információs Nap kiváló segítséget nyújt a tájékozódáshoz, hiszen a felvételi előtt álló diákok első kézből – a képzésben résztvevő vállalatoktól, az oktatóktól és jelenlegi duális hallgatóktól – kaphatnak információt.
 
Az idei szakmai napon a kar számos vállalati partnere részt vesz, köztük olyan meghatározó cégek, mint a BorsodChem, a Mol Petrolkémia, az Opus Titász, a DataExpert és még sokan mások.  
 
Az egyetemi eLearning rendszerben a TTK Duális Képzési Információs Nap egy kurzusként jelenik meg, ahova az érdeklődő diákok és tanárok vendégként tudnak belépni korlátozás nélkül. Az eLearning kurzuson belül az egyetemi webex-ben külön eseményt hirdetnek, amelyhez csatlakozva lehet majd az előadásokat követni.
 
Az esemény házigazdája Kun Ferenc, a TTK dékánja lesz.
A rendezvény programja:
09:00-09:05     Megnyitó (Kun Ferenc dékán)
09:05-09:20     A duális képzés rendszere a DE TTK-n (Kun Ferenc dékán)
09:20-11:00     Vállalati előadások, az előadások időtartama 10 perc. (Vállalatok képviselői)
 
Az előadásokkal párhuzamosan a vállalatok képviselőivel webex chatszobákban tudnak közvetlenül is beszélgetni az érdeklődők. Az eLearning kurzuson belül az egyes cégek szobái mellett céges promóciós anyagok (képek, videók, pdf ismertetők) lesznek, amelyeket már a rendezvény előtti napokban is meg lehet tekinteni, így a diákok készülhetnek is a cégekkel történő találkozásra.
 
Bővebb információ a TTK weboldalán olvasható.

Sajtóiroda - TPL