Sportünnep tudománnyal színesítve

Több mint kétezren sportoltak együtt szombaton a FőnixFitten, ahol a mozgás mellett a tudomány is fontos szerepet kapott. Sokan voltak kíváncsiak a Debreceni Egyetem sporttudományi előadásaira, és népszerűek voltak a SET Központ vizsgálatai is.

Testösszetétel-méréssel és funkcionális állapot felméréssel várták a tudatos sportolókat a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás (SET) Központjának munkatársai az idei FőnixFitten január 12-én. Az egészségmegőrzés iránt érdeklődő sportbarátok a korszerű diagnosztikai és szűrővizsgálatok mellett speciális fizikoterápiás kezeléseket is kipróbálhattak a Főnix Csarnokban.

A sportparádé tudományos hátterét idén is a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete (DESKI) biztosította. A látogatók az egyetem szakembereinek előadásain megtudhatták melyek a mindennapi testmozgás során előforduló leggyakoribb sportsérülések, és hogyan lehet azokat megelőzni.  Az érdeklődők a helyes táplálkozásról, valamint a tudatos sportolásról szóló tájékoztatókat is hallhattak, továbbá megtudhatták, milyen egyéni szempontokat figyelembe vételével kellene kialakítani a helyes edzéstervet.

Kelet-Magyarország legnagyobb fitneszrendezvényén többek között Béres Alexandra, Sifter Tímea, Katus Attila és Tatarek Rezső izzasztotta meg a sportrajongókat.

A sztáredzők órái mellett hatalmas volt az érdeklődés az UNIFIT színpadánál is. Az egyetemi fitneszközpont idén először külön helyszínen, önálló programmal várta a sportrajongókat. Az UNIFIT edzői egyebek mellett deepwork, hot iron, tae bo, harcművészeti, piloxing, fitt-cross, valamint body shape alakformáló tréningeket tartottak.

A sportünnepen ki lehetett próbálni a lebegő jógát, a rúdtáncot és a zumbát, illetve kangoo, WALKenergie és indoor cycling maraton is szerepelt a programok között.

A Debreceni Egyetem közreműködésével a Debreceni Sportcentrum Kft. és a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter harmadik alkalommal rendezte meg a sportot és mozgást népszerűsítő sportparádét. A FőnixFitten idén több mint kétezren vettek részt.

Sajtóiroda-MM