Montenegrói szakembereket oktatnak

Bizonyítékokon alapuló népegészségügyi képzést (Evidence-based public health training) tartanak a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar Megelőző Orvostani Intézetében a dél-európai állam szakértői számára. A háromnapos program a PH-ELIM projekt része.

A PH-ELIM (573997-EPP-1-2016-1-ME-EPPKA2-CBHE-JP) projekt célja, hogy a népegészségügyi területeken (népegészségügy, egészségügyi menedzsment és közgazdaságtan, egészségügyi jog és népegészségügyi informatika) tantervek és képzési programok javítása és korszerűsítése révén szélesítse a montenegrói oktatási rendszer népegészségügyi fókuszú képzéseinek spektrumát.

A montenegrói felsőoktatási intézményekben dolgozók kompetenciáinak bővítésére a projekt keretében már több képzést is kidolgoztak és végrehajtottak a fejlesztést támogató konzorciumi partnerek, köztük a debreceni Népegészségügyi Kar munkatársai. A Debreceni Egyetem mellett a képzésfejlesztésben részt vesz még a Heidelberg University, a University of Innsbruck és a Kapodistrian University of Athens.

A bizonyítékokon alapuló népegészségügyi képzésen (Evidence-based public health training) a Megelőző Orvostani Intézet oktatói: Ádány Róza egyetemi tanár, valamint Sándor János docens, Ádám Balázs docens, Nagy Attila tanársegéd és Varga Orsolya adjunktus tartanak előadásokat a montenegrói intézményekből (Institute of Public Health, Ministry of Health, University of Montenegro, University of Donja Gorica) érkezett szakértők részére.

 

Sajtóiroda