Megjelent a DEja vu téli száma

A rendkívüli helyzet ellenére idén is megjelent a Debreceni Egyetem Alumni közösségének lapja, a DEja vu téli, karácsony előtti lapszáma, amelyben több írás is szól az összetartozásról, a segítségnyújtásról, és arról, hogyan lehet a legnehezebb helyzetben is talpon maradni.

A Debreceni Egyetem történetében jelentős fejezet marad a 2020-as esztendő. A járványveszély miatt a tavaszi után az őszi félévben is fel kellett függeszteni a jelenléti oktatást, és az órák mellett az intézmény eseményei, a beiskolázási és protokolláris rendezvényei is az online térbe költöztek. Az élet azonban nem áll meg, hiszen nagy odaadással dolgozik az intézmény egészségügyi ellátórendszerre, emellett számos meghatározó létesítmény építése van folyamatban, amelyek hosszú távon hozzájárulhatnak az egyetem fejlődéséhez. Mindezeket veszi sorba a Bács Zoltán kancellárral készült beszélgetés.

A lap legújabb számában bemutatkozik Csont István, aki júliusban vette át a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának vezetését a négy év után leköszönő Bognár István Ádámtól. Az új vezetőt pályájáról, tervekről, a koronavírus jelentette kihívásokról is kérdezte a cikk szerzője.

Beszámol a lap a Debreceni Egyetem idén harminc éves Egészségügyi Karának történetéről, az olvasók megismerhetik az egyetem egykori diákja, Cseri Miklós pályafutását, aki ma már a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum vezetője, és bemutatkozik Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője is, a vállalatot idén tüntette ki Alumni Díjával az egyetem.

Beszélgetés olvasható a DEja vu legfrissebb számában Szabó Ivettel – aki az „újszülött" Debreceni Egyetem első hallgatóinak egyike volt 2000-ben, ma már a Campus Rádió meghatározó műsorvezetője – és férjével, Bakó Csabával, a rádió főszerkesztőjével, egyben vezető zenei szerkesztőjével, aki civilben a Tankcsapda együttes legfontosabb háttérembere.

A kiadványt lapozgatva megismerkedhetünk az időskori aktív élet titkával, a szellemi frissesség megőrzésének egyik módjával, az élethosszig tartó tanulással, amelyet harmadik missziós tevékenysége keretében a Szenior Egyetem megszervezésével támogat a Debreceni Egyetem.

Az intézmény kincseit bemutató sorozat pedig ezúttal a könyvtár rejtett értékei között, a Díszműtárban tart virtuális tárlatvezetést. Minderről többet tudhat meg az olvasó, ha ide kattintva fellapozza a DEja vu alumni magazin legújabb, 2020 téli lapszámát.

Sajtóiroda – BZs