Együtt mozdultak a DESKI sportprogramjain

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete (DESKI) is csatlakozott a Mozdulj EGYÜTT Debrecen – 10 nap a mozgás jegyében kampányhoz. A sportprogramok között szerepelt FIBA 3x3-as kosárlabdatorna, frizbi- és rögbibemutató, valamint az UniFit is nyílt napot tartott. A kampány a rendszeres testmozgás fontosságára és az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet.

A FIBA 3x3 kosárlabdatornát a Nagyerdei Campus tornatermében rendezték, tíz négyfős csapat részvételével. A selejtezőt követően a legjobb hat gárda egy nagy csoportba rendeződött, és további 15 összecsapás következett. Az együttesek között volt magyar, kínai, tajvani, arab és perzsa, legalább kilenc kart képviselve. 

Valamennyi találkozót a FIBA 3x3 szabályai szerint rendezték két pályán, a játékszabályoknak megfelelően 10 percig vagy 21 pontig tartott egy-egy mérkőzés. Végül a Po-Mass gárdája szerezte meg az aranyérmet, második lett a Tear-Punks, míg harmadik a Cbud1. A dobogóról lemaradva negyedikként zárt a 1 of 1, ötödikként a Beeróság, míg hatodikként a Cbud 2 gárdája.

A kosarasok után a frizbisek és a rögbisek következtek, akik sportági bemutatót tartottak. 

Az UniFit Fitness & Gym Center csütörtökön tartotta nyílt napját, melynek keretében minden szolgáltatást ingyen ki lehetett próbálni. A Nagyerdei Stadionban található edzőkomplexumban bárki beléphetett a fitness és kardio szekciókba, jelentkezhetett Boulder-falmászásra, csoportos órákra vagy éppen fallabdázni.

 

Sajtóközpont