Egyetemista manók, traktoros Mikulás Hajdúböszörményben

Hátrányos helyzetű és menekült gyerekek számára szerveztek színes programokat és látványos felvonulást a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar hallgatói a Magyar Vöröskereszttel és a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesülettel közösen. A rendezvények kapcsán összegyűjtött adományokat a hosszúpályi nemzetiségi óvodának ajánlja fel a GYGYK.


Sokéves hagyományt élesztettek újra december 7-én a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karán. A hallgatók a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Területi Szervezetével közösen szerveztek Mikulás ünnepséget a hajdúböszörményi hátrányos helyzetű és a városban élő ukrán menekült gyerekek számára. 

Az ünnepségen Fórizs László, Hajdúböszörmény alpolgármestere és a DE GYGYK dékánja köszöntötte a vendégeket. 

- A mai rendezvényen túl az elmúlt hetekben adományokat gyűjtöttünk olyan gyerekek, családok számára, akik nem tudják megtenni, hogy szép, meleg ruhákban töltsék a telet. Ezért a felajánlott pénzösszegből sapkákat, sálakat, kesztyűket vásároltunk a hosszúpályi nemzetiségi óvoda csöppségei számára, amiket hétfőn adunk át a Lippai Balázs Roma Szakkollégium hallgatóival és Vargáné Nagy Anikóval modulvezetővel közösen – jelentette be Gortka-Rákó Erzsébet dékán. 

A Lippai Balázs Roma Szakkollégium tagjai előadással készültek a gyerekek számára, majd a harmadéves szociálpedagógia szakos hallgatók által előkészített játékos vetélkedőn, kézműves foglalkozáson vehettek részt. A programok után a gyerekek közös énekléssel hívták a Mikulást, aki természetesen ajándékokat hozott nekik. 

A Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar hallgatói a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesülettel is igyekeztek örömet okozni a helyi gyerekeknek. Az összefogás révén december 7-én, szerdán ismét útnak indult a Pulling Mikulás a város utcáin.  

Az egyesület kivilágított, feldíszitett traktorokkal és nyitott kamionnal, a gyógypedagógia szakos hallgatók pedig két, jelnyelven is megtanult dallal készültek a felvonulásra. A menet a DE GYGYK Kollégiuma elől indult, majd a Molnár István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános és Készségfejlesztő Iskola előtt megállva érkezett végül a Bocskai térre. 


A vidám felvonulást közös énekléssel és tánccal színesítették. A gyógypedagógia szakos hallgatók rövid műsora mellett a Tri Consort zenekar adott minikoncertet. 

Sajtóiroda-TB