Idén is ajándékozott az UniFit Mikulása

Hét éve minden november a csokigyűjtésről szól az UniFit Fitness & Gym Centerben. A Debreceni Egyetem fitneszközpontjának vendégei és dolgozói ezúttal a Kinizsi Pál Általános Iskola alsó tagozatos diákjait örvendeztették meg a mikuláscsomagokkal.

Sokéves hagyományt ápolt tovább idén is az UniFit jótékonysági akciója. A fitneszterem az edzeni érkező vendégekkel összefogva több doboznyi csokoládét gyűjtött össze az elmúlt hetekben. Az édességekből csaknem 90 csomagot készítettek, hogy Miklós napján megkaphassák azokat a gyerekek.

Balogh Tamás, az UniFit igazgatója szerdán adta át a meglepetést a Debreceni Kinizsi Pál Általános Iskola alsósainak.

- Van egy törzsmag, akik már készülnek a konditeremben gyűjtésre és akár több csokit is hoznak egyszerre. A mi célcsoportunk, az egyetemi polgárok és hallgatók is nagyon nyitottak erre a jótékonysági felhívásra, sok fiatal mozdul meg és hoz magával valamit, hogy adhasson a gyerkőcöknek – avatott be Balogh Tamás.

Az igazgató továbbá hangsúlyozta: manapság, amikor ennyire felpörgött minden és a gyerekek a tanulással, a különböző foglalkozásokkal talán túl vannak kicsit terhelve, elveszhet az ünnepre hangolódás megélése és muszáj, hogy ezt életben tartsuk, ezért fontos, hogy ahol tudunk adni, ott adjunk is.

Piros Zoltán, a Kinizsi Pál Általános Iskola intézményvezetője elmondta: az iskolában 440 fiatal tanul. Vannak közöttük olyanok is, akik szerényebb körülmények között élnek és minden apróságnak örülnek.

- Szerencsések vagyunk, mert vannak felajánlások az iskolánkban, de ilyen jellegű még nem volt, úgyhogy ez egy egyedülálló alkalom, és nagyon nagy boldogság a gyerekeknek. Látszott is a csillogó szempárokon, hogy mennyire örülnek a csomagoknak – mondta Piros Zoltán.

Az UniFit Fitness & Gym Center vezetője és dolgozói rendszeresen részt vesznek társadalmilag fontos ügyek támogatásában, így például gyerekek mindennapjainak szebbé tételében. A Mikuláshoz kapcsolódó csokigyűjtő hagyományt a következő években is ápolni szeretnék.

Sajtóközpont - PKZs