Humor és hangjegyek az Éjféli koncerten

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Éjféli koncertjén tartották meg ezúttal a Könnyűzenei Intézet szabadon választható kurzusán tanuló hallgatók szemeszterzáró gáláját is. Rajtuk kívül színpadra lépett még vasárnap este Aranyosi Péter humorista és a Quest zenekar, valamint a ZK hallgatói is bemutatkoztak a közönségnek. 

Varga Krisztián, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Egyetem téri campus alelnöke, a ZK HÖK korábbi elnöke beszédében elmondta, hogy a COVID miatt kiesett két Éjféli koncert, de ezt a mostani rendezvényt úgy ünnepelték meg, mintha az 50. lenne.

Kapusi Kálmán, a DE Könnyűzenei Intézet vezetője köszöntőjében kiemelte, hogy a szabadon választható kurzus hallgatói nagyon sokat dolgoztak azért, hogy előadhassák produkcióikat.

- A növendékek sikeres munkája a hozzáértő, képzett mesterek nélkül nem jöhetett volna létre, így köszönet jár az oktatásban részt vevő szakembereknek, többek között Erdős Fruzsinának, Tóth Zsoltnak, valamint Szamosközi Gergőnek, aki a billentyű tárgy oktatása mellett szervezte és koordinálta is ezt az eseményt – sorolta az intézetigazgató, aki a Rocksuli dobosainak, a technikusoknak, a külsős gitárosoknak a munkáját is megköszönte

A kurzus szemeszterzáró gálakoncertjén a legnépszerűbb előadóktól játszottak izgalmas és színvonalas válogatást a hallgatók, majd Aranyosi Péter humorista és a ZK korábbi, valamint jelenlegi hallgatóiból álló Quest zenekar lépett színpadra.

A cikk teljes terjedelmében a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának honlapján olvasható.

Sajtóközpont