Gyógyszerész doktorokat avattak

Több mint nyolcvanan kaptak diplomát a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának pénteki gyógyszerészdoktor-avató tanácsülésén. Az intézmény Díszudvarán elhangzott: a gyógyszerészet még mindig a hiányszakmák közé tartozik, ezzel a diplomával itthon és külföldön egyaránt könnyű munkát találni. Az eseményen Vecsernyés Miklós leköszönő dékán bemutatta a kar új vezetőjét, Bácskay Ildikó eddigi dékánhelyettest.

Összesen 62 magyar és 19 külföldi állampolgárságú hallgatót avattak gyógyszerészdoktorrá a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának (DE GYTK) diplomaosztó ünnepségén. Vecsernyés Miklós a kar dékánja elmondta, mozgalmas időszakot tudhat maga mögött a GYTK.

– Testközelből szereztünk tapasztalatokat arról, hogy mit jelent a felsőoktatás modellváltása, és az alapítványi formában történő működés. Ez az új rendszer más típusú gondolkodást és a kari működési stratégia átalakítását kívánta meg tőlünk – fogalmazott.

Kiemelte: a DE Vezér utcai ipari parkjában javában épül és a tervek szerint jövőre elkészül a GYTK új központi épülete.

– Az itt tanulóknak jó hír, hogy a gyógyszerészet még mindig a hiányszakmák közé tartozik, ezzel a diplomával könnyen találnak munkát itthon és külföldön egyaránt – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a karon dolgozók munkájának eredményeként egy nemzetközi szinten is elismert gyógyszerésztudományi központ jött létre Debrecenben.

Vecsernyés Miklós bejelentette, hogy dékáni megbízatása véget ért, utódja Bácskay Ildikó professzor, a kar eddigi oktatási dékánhelyettese lesz.

Számos kitüntetést adtak át az ünnepségen. A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar Kiváló oktató gyógyszerésze elismerésben részesült Lesznyák Tamás, Ungvári Józsefné Pozsár Mária és Papp Péter gyógyszerészek. A Mezey Géza díj emlékplakettjét Kajtár Richárd frissen felavatott gyógyszerész doktor, valamint Fehér Pálma és Vasvári Gábor, a GYTK Gyógyszerésztechnológiai Tanszék adjunktusai kapták. Sztaricskai Ferenc emlékdíjban Demeter Fruzsina tanársegéd részesült.

A Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában való részvételük jutalmául 22-en vettek át DETEP emléklapot.

A most felavatott gyógyszerészek közül Csapó Máté Attila a Debreceni Egyetem Rektori Elismerő Oklevelét, Czuczku Dániel a Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója díját kapta.

A Hallgatói Önkormányzat Elnökségének Elismerő Oklevelét Heller Dániel, a Hallgatói Önkormányzat Elnökének és Alelnökének Elismerő Oklevelét Pham Ngoc Trinh tudhatja a magáénak.

 


Sajtóközpont - OCs