Futballünnep a Debreceni Egyetemen

A címvédő Socca Hungary-Sinter FC nyerte a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupát és a Kozma Mihály Futsal Kupát. Az izgalmas tét- és gálamérkőzéseknek a Sporttudományi Oktatóközpont (DESOK) adott otthont szerdán, ahol a torna névadójáról is megemlékeztek.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa döntőit az őszi szemeszterben is több forduló előzte meg. A látványos és küzdelmekben gazdag finálék alkalmából koszorúzással tisztelegtek a 49-szeres magyar válogatott labdarúgó, a Debreceni Egyetem futball nagykövete, Buzánszky Jenő előtt. A DESOK előtt tartott ceremónián részt vett többek között Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke, Bács Zoltán kancellár, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség alelnöke, Jávor András, a DEAC elnöke és Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a magyar futballhagyományok és a Puskás-ügyek nagykövete.

A Debreceni Egyetem futballünnepe a női bajnokság fináléjával kezdődött, melyen a Fókuszban Team FC diadalmaskodott. A férfiaknál a Divízió 3. döntőjét magabiztosan nyerte meg a Felrúglak LSL, a Divízió 2. aranyérmese a P’nathinaikosz lett, míg a Kozma Mihály Futsal Kupa első helyét a Socca Hungary-Sinter FC szerezte meg. A 2022-es őszi szemeszter abszolút bajnoka, a Superliga győztese szintén a címvédő Socca Hungary-Sinter FC lett. 

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa (BJLEK) fair play díját a Löki kapta, míg a Kozma Mihály Futsal Kupa (KMFK) tornáján a Lokális Felmelegedés lett a legsportszerűbb gárda. A legértékesebb játékosnak Bodnár Márkot választották meg. 

A látványos és minőségi labdarúgást hozó tétmérkőzéseken túl különleges sporteseményeket is láthatott a közönség. A Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja a Debreceni Egyetemi-Városi Közéleti Válogatott ellen lépett pályára egy gálamérkőzésen, melyen végül a debreceniek bizonyultak jobbnak. A meccs félidejében a DEAC Cheerleaders egyedülálló showja szórakoztatta a szurkolókat.  


A futballünnep résztvevői a díjátadó után a BJLEK afterpartyján, a Koli Klubban, majd a félév első Campus Partyján, a Hallban ünnepeltek.  

Részletes beszámoló a DE HÖK honlapján olvasható. 

Sajtóközpont - TB