Évértékelés a rektorok vacsoráján a Kenézy-villában

Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke meghívására második alkalommal találkoztak a Debreceni Egyetem, a Kossuth Lajos Tudományegyetem, a Debreceni Orvostudományi Egyetem és a Debreceni Agrártudományi Egyetem korábbi rektorai. A Kenézy-villában rendezett eseményen a rektorok, a kuratórium elnöke, valamint a kuratórium tagjai és a felügyelőbizottság elnöke az idei év történéseit értékelték.

A Debreceni Egyetem alapítói, tulajdonosi és fenntartói jogokat gyakorlója, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma nevében a kuratórium elnöke megköszönte a résztvevőknek, hogy ismét elfogadták meghívását, és a rektorok évzáró vacsorája ezáltal hagyománnyá válhat. 

Kossa György köszöntőjében kitért arra, hogy a kuratórium, a korábbi egyetemi vezetők példamutatását követve, velük azonos eszmét vallva segíti a fiatalokat, minden eszközzel próbál hozzájárulni ahhoz, hogy örök értékeket és tartalmas jövőképet teremthessen számukra a Debreceni Egyetem. A kuratórium elnöke megköszönte a professzorok tanácsait, javaslatait és együttműködésüket kérte a kuratórium jövőbeni terveinek megvalósításához.

- Elsősorban a kuratórium döntésein és a Debreceni Egyetem mindenkori vezetésén múlik, hogy a világnak olyan értelmiséget adjunk, akik számára a tudás, a teljesítmény jelenti a valódi értéket. Ezt kívánja közvetíteni a Debreceni Egyetem, s a kuratórium hálás az egyetem valamennyi eddigi rektorának, hogy támogatja az ebbe az irányba elindult folyamatok megvalósítását - fogalmazott Kossa György.

Az emlékezetes esemény alkalmat teremtett az egyetemet érintő, korszakokon átívelő kérdések felvetésére, eszmecserére és kötetlen beszélgetésre is. A résztvevők  az elmúlt évben elhunyt rektorokról, Daróczy Zoltánról és Loch Jakabról is megemlékeztek.

A vacsora résztvevői:
Abádi Nagy Zoltán, a KLTE rektora 1993-95
Bazsa György,a KLTE rektora 1995-99
Fábián István, a DE rektora 2010-13
Fésüs László, a DOTE rektora 1999 és a DE rektora 2000-01 és 2008-10
Gergely Lajos, a DOTE rektora 1991-95
Győry Kálmán, a DE rektora 2001-02
Imre László, a DE rektora 2003-04
Nagy János, a DE rektora 2002-03 és 2004-07
Kossa György, a kuratórium elnöke
Balla György, kuratóriumi tag
Szólláth Tibor, kuratóriumi tag
Orbán Ildikó, a felügyelőbizottság elnöke

Akadályoztatása miatt nem tudott a vacsorán megjelenni:
Csizmazia Zoltán, a DATE rektora 1998-2000
Muszbek László, a DOTE rektora 1995-99
Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora 2013 óta
Bács Zoltán, a kuratórium titkára

Sajtóközpont