EUG2024 – közelgő teszt esemény

Jövő júliusban rendezheti meg a Debreceni Egyetem a 3x3-as Kosárlabda Egyetemi Európa Bajnokságot. Erről is döntöttek az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) hétvégi találkozóján Szlovéniában.

Krajnska Gorában tartotta az EUSA technikai bizottsága soros ülését, ahol a 2023-as Európai Egyetemi Bajnokságok szervezőivel ismerkedett meg a testület. A szeptember 24-25-én rendezett találkozón a Debreceni Egyetem delegációja, Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója, Varga Katalin testnevelés és szabadidő sportkoordinátor, valamint Pöszmet Tibor, a sportiroda-vezető is részt vett.

Az intézmény a Miskolci Egyetemmel, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel és a két város önkormányzatával közösen szervezi meg 2024-ben az Európai Egyetemi Játékokat, amelyen várhatóan 40 ország csaknem 450 egyetemének mintegy hatezer hallgatója szerepel majd.

A két év múlva esedékes multisport rendezvény teszt eseményeként már jövő nyáron egy nagyszabású versenyt, 3x3-as Kosárlabda Egyetemi Európa Bajnokságot koordinál az intézmény. A szlovén ülésen a sportág technikai delegáltjával, a holland Jeanine Tjin-A-Sioe-vel történt személyes egyeztetés után eldőlt, hogy a játékokat július 16-19. között rendezi meg az egyetem a Főépület előtt.

Az EUSA delegáltjai legközelebb november második felében Debrecenbe látogatnak, a két sportesemény helyszínbejárására.

Sajtóiroda-TB