Erasmus 30 Roadshow Debrecenben

Multi-kulti sütisarokkal, információs standokkal és tájékoztató előadásokkal várta az érdeklődőket a Debreceni Egyetem és a Tempus Közalapítvány rendezvénye. 30 éves Európa legnagyobb hallgatói csereprogramja, az Erasmus.

- Három évtized egy ember életében is mérföldkő, de ugyanez elmondható Európa legnagyobb oktatási programjáról is, amelyhez hazánk, így a Debreceni Egyetem is 1998-ban csatlakozott – mondta a rendezvényt ismertető március 7-i sajtótájékoztatón Bartha Elek. Az oktatási rektorhelyettes az egykori Református Kollégium vándordiákjainak külföldi egyetemjárására utalva modern peregrinációnak nevezte az évente több százezer mobilitást szervező programot.

- 30 éves fennállása során az Erasmus több mint 9 millió egyetemi hallgató és oktató életét befolyásolta. Eredetileg felsőoktatási csereprogramként indult, mára azonban már egyéni és intézményi lehetőségeket is kínál az önkéntességtől a szakmai gyakorlaton át a nemzetközi együttműködésig –foglalta össze az Erasmus jelentőségét Tóth Tibor, a Tempus Közalapítvány pályázati koordinátora.

- A Debreceni Egyetemről eddig több mint 3600 hallgató vett részt Erasmus-szal külföldi részképzésben, vagy szakmai gyakorlaton. Az Erasmus+ programban az intézmény több mint 350 európai partneregyetemmel tart fenn kétoldalú hallgató-, vagy oktatócserére vonatkozó megállapodást, amely révén minden évben csaknem ezer helyre lehet pályázni – hangsúlyozta Jánosy Orsolya, a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodájának vezetője.


A Debreceni Egyetem hivatalos YouTube-oldalán a „Határtalan élmények” című sorozatban a hallgatók mutatkoznak be, és osztják meg külföldi tanulmányaik során szerzett tapasztalataikat.

Az egyetem már meghirdette a 2017/2018-as tanév külföldi részképzéseit, a pályázati határidő: 2017. március 30. További információ: www.erasmusplusz.hu

Sajtóiroda - BZs