Felvételi változások, rendhagyó tanévnyitó, Kutatók Éjszakája, rangos hazai és nemzetközi konferenciák – ismét a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában összefoglalót láthatnak a felsőoktatási felvételi eljárást érintő legfontosabb változásokról, melyeknek köszönhetően a Debreceni Egyetem a jelenleginél is nagyobb érdeklődésre számíthat. 

Kiderül, hogyan értékelte a Klinikai Központ munkáját Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár debreceni látogatásán, valamint tudósítást láthatnak arról, hogy Strukturális Szívbeavatkozások Kiválósági Központja lett a DE Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika.

A Díszudvar magazin hírt ad emellett arról, hogy ismét Debrecenben rendezték meg a Magyar Idegsebészeti Társaság, valamint a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság Kongresszusát. Részletes beszámoló készült arról a rangos nemzetközi konferenciáról is, melyet a Debreceni Egyetem közösen rendezett az Európai Gazdasági és Szociális Bizottsággal. 

Megtudhatják, milyen látványos és meghökkentő programmal készült az intézmény a Kutatók Éjszakájára. Összeállítást láthatnak továbbá az első antrozoológiai konferenciáról Hajdúböszörményben és a Szenior Egyetem szemeszternyitó előadásáról. 

A műsor végén pedig felidézzük a Debreceni Egyetem Európában is egyedülálló tanévnyitó bulija, a YoUDay legjobb pillanatait.

Sajtóiroda-TB