Digilean Road Show a Műszaki Karon

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara adott otthont kedden a DigiLean Competence Hub szakmai rendezvényének. A Digilean Road Show-n több mint félszáz szakember kaphatott tájékoztatást műhelymunka keretében a korszerű lean-technológia alkalmazásáról.

A 2020 tavaszán alakult szervezet célja, hogy tudását, tapasztalatát megossza a piaci szereplőkkel, nyílt szakmai kommunikációt folytasson, megbízható szolgáltatásokkal, modern ipari megoldások bevezetésével, tanácsokkal és képzésekkel segítse a hazai vállalatokat. 

- A DigiLean Competence Hub szervezetéhez tartozó vállalatok több évtizedes tapasztalattal és a legmodernebb megoldásokkal támogatják a hazai ipar termelő vállalatait a hatékony működés érdekében, egy termék ötletétől a megvalósításon át egészen a racionalizálásig – fogalmazott megnyitón Tömpe László, a cég életre hívója.

– Egy tudományegyetem Műszaki Karaként küldetésünk a kis- és középvállalatok szakmai utánpótlásának támogatása is, hiszen ezek a cégek a beszállítói a régióban működő nagyvállalatoknak, amelyek ugyancsak igénylik a jól felkészült szakembereket – hangsúlyozta köszöntőjében Husi Géza.

A Műszaki Kar dékánja kifejtette: a karon nem csupán a mai műszaki ismereteket kell oktatni, hanem fel kell készíteni a leendő mérnököket arra is, hogy alkalmasak legyenek a jövő igényeit kiszolgáló eszközök, technológiák megalkotására egyaránt.

A road show résztvevői elsőként a kar Gépészmérnöki Tanszékének munkáját ismerhették meg. Mankovits Tamás tanszékvezető előadásában kiemelte a képzést segítő, folyamatosan gyarapodó számú és felszereltségű laborokat, amelyeknek – valamint a széleskörű ipari kapcsolatoknak – köszönhetően a hallgatók már diákéveik alatt megfelelő gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek.

– Ugyanezek a vállalati partnerek egyben innovatív környezetet teremtenek és biztos karriert is kínálnak a Debreceni Egyetem Műszaki Karán végző friss diplomásoknak – tájékoztatott a tanszékvezető.

A rendezvény keretében valamennyi résztvevő három – Digitalizációs eszközök és megoldások a gyakorlatban, Folyamatszabályozás és adatfeldolgozás, Vállalati lean és digitalizációs stratégiai kérdések – tematikus workshop keretében nyerhetett bepillantást az egyes lean és digitalizációs érettségi szintek világába.

Sajtóközpont – BZs