Campus Fesztivál: elindult a visszaszámlálás

Huszonhárom programhelyszínen, rekordszámú, 315 zenei produkcióval, 70 debreceni zenekarral és előadóval várja a látogatókat július 19. és 23. között a 15. Campus Fesztivál a Nagyerdőn. A Debreceni Egyetem idén megújult arculattal és tartalommal jelenik meg a rendezvényen, az Egyetem Téren bemutatkozik az intézmény új programja a KEEP.

A Campus Fesztivál ma már Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye, amelyre tavaly összesen 116 ezren látogattak el.

- A fesztivál töretlen sikerét mutatja, hogy a tavaly június 30-i eladási adatokhoz képest idén már húsz százalékkal több heti jegy kelt el a fesztiválra. Ez azt jelenti, hogy több mint 11 ezren vásárolták meg a bérletüket – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Miklósvölgyi Péter. A Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Campus Fesztivál a kezdetektől rendkívül erősen támaszkodik a Debreceni Egyetemre (DE).

- Hiszünk abban, hogy erősíteni tudjuk az DE beiskolázást, népszerűségét, a brandjét a fesztiválla az egyetem szomszédságában – tette hozzá Miklósvölgyi Péter.

Ezt megerősítette Bács Zoltán kancellár is, hozzátéve, hogy az egyetem a kezdetektől magáénak érzi ezt a fesztivált. Az egyetemi vezető beszélt az idei újdonságokról is.

- Ebben az évben megújul az Egyetem Tér, 10 tematikus helyszínen a DE 27 szervezeti egysége lesz jelen. Az intézmény számára a tudomány népszerűsítése mellett a leendő egyetemisták elérése, a kapcsolatépítés miatt is fontos a rendezvény Az idei fesztiválon az egyetem új programja és brandje is bemutatkozik. Ez a Középiskolások Egyetemi Előkészítő Programja, a KEEP, amivel a továbbtanulás előtt állókat szólítja meg az intézmény – jelentette ki Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő felidézve a fesztivál történetét kiemelte, hogy a debreceni Nagyerdő a világ legszebb fesztiválhelyszíne. Véleménye szerint a lehető legjobb döntés volt a Vekeri-tóról a városba hozni a rendezvényt a kétezres évek elején.

- A Campus Fesztivál a debreceniek egyik legmeghatározóbb rendezvénye, amely sikerét az is mutatja, hogy a városlakók nagyrésze a fesztiválhoz igazítja nyári programjait – tette hozzá Papp László polgármester. A városvezető szerint a Campus ma Magyarország legminőségibb könnyűzenei fesztiválja.

A jubileumi évben minden eddiginél izgalmasabb programválaszték várja a fesztiválozókat. Tizenkét év után visszatér Debrecenbe az electro swing elsőszámú úttörője, Marcus Füreder, azaz Parov Stelar. A nemzetközi sztárok közül fellép Robin Schulz, André Tanneberger, azaz ATB, az észt rapper Tommy Cash, az angol Kerala Dust, valamint Minelli is.

- A hazai sztárok közül ott lesz a Nagyerdőn egyebek mellett a Tankcsapda, Majka, a Bagossy Brothers Company, a Halott Pénz, ByeAlex és a Slepp, a 30Y, a Road, Azahriah, a Carson Coma, Dzsúdló, a Margaret Island, 4S Street, a Valmar, Horváth Tamás, a Vad Fruttik, a Blahalouisiana, az Elefánt és Krúbi – sorolta az idei fellépőket Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója.

A rocklegendák és legendás zenekarok közül fellép az idei fesztiválon Bródy János, a legendás LGT slágerekkel Karácsony János, a Beatrice, Deák Bill Gyula, a Tátrai Tibor vezette Godfather, valamint a VHK, Takáts Tamás, Müller Péter Sziámi és az Ossián is.


Idén a jubileumhoz méltó módon minden eddiginél komolyabb művészeti programkavalkád lesz a Campus Fesztiválon. A már jól megszokott, látványos utcaszínházi felvonulás idén új attrakciókkal egészül ki, több speciális jármű, óriásbábok, artisták, mutatványossal. A nagy fesztivál hagyományokkal rendelkező Civil Faluban ebben az évben mintegy ötven civil szervezet és intézmény mutatja be tevékenységét.

Sajtóközpont - ÉE