A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján gyógyuló betegeket kedden és szerdán is meglátogatta a Mikulás. A Katasztrófaorvosi és Karitatív Koordinációs Központ és a DEKOM Mikulása kutyaszánon, a tűzoltóké pedig a kórház tetejéről egy kötélen leereszkedve, az ablakon át érkezett, hogy édességekkel ajándékozza meg a gyerekeket.

A Debreceni Egyetem Katasztrófaorvosi és Karitatív Koordinációs Központja és a DEKOM (Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoportja) idén is elhozta a Mikulást a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján gyógyuló kis betegekhez. December 5-én délután érkezett meg krampuszaival, és az édességcsomagokat a Bohócdoktorral közösen, Mokka, a terápiás kutya segítségével osztották ki. A DEKOM Mikulása 18. alkalommal látogatta meg a beteg gyerekeket.

 A kezdeményezéshez idén ismét nagy számban csatlakoztak a Debreceni Egyetem hallgatói szervezetei (DEHÖK, DOE, Sántha Kálmán Szakkollégium) is. Gyűjtésüknek köszönhetően jelentős mennyiségű csokit, kekszet, cukrot kaptak a klinikán gyógyuló gyerekek.   

-    Nagyon fontosnak tartom, hogy a beteg gyerekeknek is részük legyen azokban az örömteli pillanatokban, amit a Mikulás látogatása jelenthet. Az otthonuktól távol, a klinikán gyógyulnak, de ebben a speciális helyzetben is megpróbálunk egy kis boldogságot csempészni a mindennapjaikba. Bízunk benne, hogy ezzel pszichésen támogatjuk a gyógyulásukat – mondta Késmárky András, a Debreceni Egyetem Katasztrófaorvosi és Karitatív Koordinációs Központjának igazgatója, a DEKOM elnöke. 

A Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltók is meglátogatták a beteg gyerekeket Mikulás napján. A két tűzoltó, Fegyverneki Máté és Csatári Gergő ezúttal is a klinika tetejéről, egy kötélen ereszkedett le a kis betegek ablakáig, hogy átadja az ajándékot. A fiatal tűzoltók kezdeményezését több magánszemély és vállalkozó is támogatta, így idén az édességek mellett hűtőt, televíziót, mikrohullámú-sütőket és forgószékeket is vittek a klinikára. 

Sajtóközpont - CzA
Fotó: Czinege Melinda