Bemutatkoznak a műszaki mesterképzések

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán februárban induló mesterképzéseket ismertető orientációs napot tartanak az intézményben november 6-án, hétfőn. A rendezvényre elsősorban azokat várják, akik már megszerezték vagy ebben a félévben kapják kézhez BSc-diplomájukat, de azokra is számítanak, akik most kezdik mérlegelni a mesterképzés lehetőségeit.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar (DE MK) Ótemető utcai campusának U.0.03-as földszinti előadójában hétfőn 15 órakor kezdődő orientációs napon az érdeklődők személyesen találkozhatnak a kar mesterképzéseket nyújtó gépészmérnöki, környezetmérnöki, mechatronikai mérnöki, műszaki menedzser-, sportmérnöki, szerkezet-építőmérnöki, településmérnöki, valamint villamosmérnöki szakjainak képviselőivel.

 
Az orientációs napra érkezők közvetlenül beszélgethetnek a kar oktatóival, munkatársaival, részletes információkat kaphatnak az MSc-szakokról, a felvételi folyamatról és a szakok elvégzése révén megnyíló karrierlehetőségekről.

 
- Egyebek mellett azért is érdemes mesterképzést végezni, alaposabb szakmai tudást szerezni, mert a tapasztalatok szerint az ilyen diplomával rendelkezők rövid idő alatt találnak versenyképes fizetést ígérő munkahelyeket. Az is gyakran előfordul, hogy már a diplomaszerzés előtt megállapodik a munkába állásról egy céggel a hallgató. Ráadásul mesterdiplomával később vezető pozíciók betöltésére is nagyobb az esély és a fizetés is gyorsabban emelkedik, mint az alapdiplomával rendelkezők esetében – mondta a hirek.unideb.hu-nak T. Kiss Judit, a DE MK oktatási dékánhelyettese.  

Regisztrációs űrlap a Műszaki Kar orientációs napján való részvételhez.
További információk a rendezvényről:  
 

Sajtóközpont – OCs