Adomány az orvosképzésnek

Anatómiai gyakorlókészleteket adott a SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar, illetve a Fogorvostudományi Kar elsőéveseinek. A mintegy 4 és fél millió forint értékű adományt a napokban vehetik át a magyar és az angol nyelvű képzésben tanulók.
Több mint 600 anatómiai gyakorlókészletet adományozott a cég a Debreceni Egyetem orvosképzésében tanuló elsőéveseinek. A készlet szikét, ollót és csipeszt tartalmaz.
 
- A modern orvosképzésben sem mondhatunk le arról, hogy a hallgatók holttesteken gyakorolhassanak. A felajánlott eszközök nem csak az anatómia és a patológia oktatásában fontosak, hanem azért is, mert a diákok később a műtétes szakmáknál is nagy hasznát veszik a sok gyakorlatnak, fejlett kézügyességüknek – emelte ki Mátyus László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja.
Az Általános Orvostudományi Kar hallgatói mellett a Fogorvostudományi Kar elsőévesei kapnak eszközcsomagot.
- A szakmaspecikfikus gyakorlati képzés kiemelt figyelmet kap a fogorvosképzésben, hiszen hallgatóink önálló munkavégzésre alkalmas fogorvosként hagyják el karunkat. A felajánlott eszközök segítik a hallgatók munkáját, amelyek a mindennapi betegellátás során a leggyakrabban alkalmazottak – hangsúlyozta Bágyi Kinga, a Fogorvostudományi Kar dékánja.
 
A SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. (korábbi nevén: MEDICOR Kéziműszer Zrt.)  70 éve támogatja a magyar egészségügyet minőségi termékeivel, illetve évek óta segíti a Debreceni Egyetem orvosképzését, adományával szeretne hozzájárulni az eredményesebb és magas minőségű oktatáshoz.
- A SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. nagy múltú, debreceni vállalatként kötelességének érzi, hogy szoros kapcsolatot ápoljon a Debreceni Egyetemmel, melynek fontos részét képezi az immár hagyománynak számító anatómiai készlet adományozása. 2022-ben a vállalat, megfelelően a sokéves gyakorlatnak, 633 anatómiai gyakorlókészletet adományozott a Debreceni Egyetem elsőéves orvostan hallgatói részére – Nagy Péter, a SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. vezérigazgatója.
 
Szűcs Viktória, az Orvostudományi Karok Hallgatói Önkormányzatának ügyintézője elmondta, hogy a gyakorlókészleteket a napokban adják át a magyar és a külföldi hallgatóknak. Az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) 208, valamint a Fogorvostudományi Kar (FOK) 53 magyar nyelvű képzésben tanulója, illetve az ÁOK 307 és a FOK 65 angol nyelvű képzésben részt vevő hallgatója veheti át az adományt.

Sajtóiroda- CzA