Vadászok adománya a gyermekklinikának

Orvosi eszközöket adományozott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. Az eszközöket a tavaly decemberben megtartott jótékonysági vadászaton összegyűlt pénzből vásárolták. Az adományt csütörtökön adták át.

A jótékonysági vadászatot először 2013-ban rendezték meg, akkor még csak Fejér megyében. A kezdeményezés 2019-ben vált országossá, azóta minden megyében megtartják, december 27-én. A tavalyi eseményen összesen 42,3 millió forint gyűlt össze, amelyből 19 megyei egészségügyi intézmény gyermekellátását támogatják.

- A pandémia alatt nehéz adakozásra buzdítani az embereket, de a vadásztársadalom ebben a helyzetben is példértékűen és erőn felül teljesített. A legutóbbi jótékonysági vadászaton soha nem látott létszámban vettek részt és rekordösszegű adományt gyűjtöttek. A jótékonysági vadászat célja, hogy beteg gyermekeken segítsünk, és az őket gyógyító orvosok munkáját támogassuk – hangsúlyozta Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Hajdú-Bihar megyében több mint 1 millió forintot adományoztak a vadászok, amelyből az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. a Gyermekgyógyászati Klinikának gyorsmosót és kékfény lámpát vásárolt.

- A gyorsmosót a gasztroenterológiában, az endoszkópos vizsgálatoknál, a vizsgált terület megtisztítására, a kékfény lámpát pedig a neonatológiában, az újszülöttek sárgaságának kezelésére használjuk. A gyermekklinika a Klinikai Központ egyik legnagyobb ellátóhelye. Az itt működő 18 szakterület folyamatos fejlesztése jelentős humánerőforrás-, illetve műszerigényt jelent. A központi fejlesztések mellett, a klinikának és alapítványainak felajánlott pénzeszközökből számos új műszert szereztünk be, melyek elősegítik új módszerek bevezetését is. A vadászok nagylelkű felajánlása is jó helyre került - mondta Szabó Tamás, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

Az adományátadón Kósa Lajos országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy a vadászok jótékony akciója bizonyítja, hogy a vadásztársadalom elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt.

· A vadászati világkiállítás is megmutatta, hogy mi a vadászat lényege, hogyan kell értelmezni a 21. században, úgyis, mint a természet egyensúlyának fenntartását segítő tevékenységet. Az, hogy ilyen jótékonysági programokat szerveznek, és ekkora összeggel támogatják a klinikát, minden tiszteletet megérdemel – tette hozzá a politikus.

Az adományról szóló dokumentumot Fejes Lászó ügyvezető adta át Szabó Tamásnak, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatójának.

Sajtóiroda -CzA