Újabb tehetséget látott vendégül a Professzori Teaház

A Debreceni Egyetemet fenntartó GTIDEA által indított Professzori Teaház idei utolsó rendezvényén a Gazdaságtudományi Kar egyik ifjú szakembere mutatta be legfrissebb kutatási eredményeit. Kossa György, az alapítvány kuratóriumának elnöke bevezetőjében a Debreceni Egyetem tudományos tevékenységének fontosságáról és az abban rejlő fejlesztési lehetőségekről is beszélt.

A végéhez ért a 2023-as évre meghirdetett rendezvénysorozat, szerda este a Professzori Teaház utolsó idei eseményét tartották a Debreceni Egyetem Főépületében, az Aulában. Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy a kutatásoknak az intézményi szempontokat kell előtérbe helyezniük, nem lehetnek egyéni érdektől vezéreltek, hiszen a DE tudományos sikerei megalapozzák az egyetem fejlesztési irányait. Beszédében a globális kihívásokra adott szükségszerű válaszok megfogalmazására, innovatív, útmutató tudományos eredmények elérésére ösztönözte a kutatókat, valamint kiemelte a Debreceni Egyetem napokban kitüntetett szakembereit, akik az elismerések révén is növelhetik az intézmény tudományos hírnevét.

- A jogszerűség, az erkölcs és az etika hármasságának jegyében kell működnie az egyetemnek, ezen értékek mentén kell példát mutatnia, és így kell oktatnia a jövő generációját. Örömteli, hogy a válságos időszakokban is stabilan működik az intézmény, és van lehetőség a szintlépésre, köszönhetően a fegyelmezett és egységes működésnek, gazdálkodásnak. Az egyetem fejlődési pályán van, ennek megtartásához a DE közösségének együtt gondolkodására és racionális gazdálkodási szemléletre van szükség – fogalmazott a kuratóriumi elnök.

A Professzori Teaházban ezúttal a Gazdaságtudományi Kar fiatal szakembere, Bajnai Péter kapott lehetőséget arra, hogy professzorok, az intézmény vezetői és dékánok előtt bemutassa legújabb tudományos eredményeit. A Számviteli és Pénzügyi Intézet PhD-hallgatója, a GTIDEA PhD-kiválósági ösztöndíjasa A digitális controllerek kora – Hogyan változtat meg a technológiai fejlődés egy specifikus vállalati területet? címmel tartott prezentációt. 

A GTK fiatal tehetségének kutatási területét, valamint eddigi tevékenységét Fenyves Veronika, a kar dékánja ismertette. Mint mondta: Bajnai Péter a doktori képzés kezdete óta oktatóként és kutatóként folyamatosan részt vesz a Számviteli és Pénzügyi Intézet munkájában, aktív szerepet vállal a kari beiskolázási és egyéb rendezvények megvalósításában, a versenyképességhez, controllinghoz, pénzügyekhez és digitalizációhoz kapcsolódó kutatócsoportok tevékenységében, valamint több tudományos folyóiratban jelent meg publikációja.

A kutatásról szólva Bajnai Péter kiemelte, hogy a digitalizált controlling folyamatok révén a szervezetek, kiemelten a kis- és középvállalkozások ellenállóbbá válhatnak, olyan fejlődést jelenthet számukra, mely a versenyképesség elérése érdekében megkerülhetetlen és alapvető jelentőségű a hatékonyabb, gyorsabb vezetői döntéshozatal támogatásában.


A Professzori Teaház a tervek szerint jövőre folytatódik. 

Sajtóközpont - BZ