A testnevelőtanárok emlékére

A Debreceni Egyetem egykori oktatói előtt tisztelegtek a Sporttudományi Koordinációs Intézet munkatársai és a testnevetőtanár szakos hallgatók kedden a DEAC pálya mellett állított emléktáblánál.

Hat éve növekszik az a juharcserje, melyet az egyetem kiváló testnevelőtanárainak emlékére ültettek a Sporttudományi Oktatóközpont mellett. Akkor vált hagyománnyá, hogy mindenszentek napja alkalmából megkoszorúzzák az intézmény vezetői, oktatói, illetve hallgatói a példaértékű pedagógusok emlékét őrző bronztáblát a juharfa lábánál. 

- A testnevelőtanár a legszebb hivatások egyike, hiszen nap mint nap gondoskodhatnak arról, hogy az egész életen át tartó mozgás már kora gyermekkorban beépüljön a diákok mindennapjaiba. Büszkék vagyunk arra, hogy idén kapják meg diplomájukat a Debreceni Egyetem első testnevelőtanár szakos hallgatói. Ahhoz azonban, hogy megfelelő szakmaisággal és elhivatottsággal végezzék majd munkájukat, szükség van alázatra és a hagyományok tiszteletére – hangsúlyozta beszédében a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója. 

Balogh László hozzátette: példaértékű elődeink kimagasló szakmai munkája, hallgatóközpontú szemlélete nélkül nem létezne a Debreceni Egyetemen testnevelőtanár képzés a mai formájában. Az intézményben jelenleg 928 sportszakos hallgató tanul, ami országos összevetésben is kiemelkedő létszám. 


A megemlékezésen felidézték a DEAC örökös elnöke, Nyirkos István múlhatatlan érdemeit is, majd megkoszorúzták az egykori nyelvész professzor mellszobszobrát a Dóczy József utcai sporttelepen. 

Sajtóiroda-TB