Drónok a hétköznapokban, mesterséges intelligencia, gyógyszerfejlesztés, klíma és történelem – a következő hónapokban is érdekes témákkal várja a tudomány legfrissebb eredményei iránt érdeklődőket a Debreceni Egyetem ingyenes előadás-sorozata.

Szívesen bővítené tudását a tudomány, a technika, a művészetek, vagy a történelem mai eredményeivel, de nem szeretne újabb végzettséget szerezni? A Szenior Egyetem mindezt ingyen elérhetővé teszi!

Az előadás-sorozaton szakterületük legavatottabb képviselői ismertetik a legfrissebb tudományos eredményeket egy-egy aktuális témában. A 2017 őszén indult program eddig minden félévben nagy sikert aratott, az első tanév végén több száz hallgató kapott tanúsítványt.

A kurzus ebben a szemeszterben újra hat előadással várja az érdeklődőket. A Debreceni Egyetem professzorai, oktatói és vendégelőadói ezúttal technológiai, történelmi, illetve orvostudományi újdonságokkal készülnek. A tavaszi kurzust Szabó Gergely, a DE TTK Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszékének adjunktusa nyitja Drónok a hétköznapokban – korunk játéka vagy nélkülözhetetlen munkaeszköz? című előadásával 2019. február 22-én, pénteken 16 órától a DE Élettudományi épületének F015-F016 termében. A további program ide kattintva érhető el.

A Szenior Egyetem ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni személyesen, postai úton vagy elektronikus formában egy regisztrációs űrlap kitöltésével lehet, amely ide kattintva letölthető.

Sajtóiroda-TB