Szeptemberben a GYGYK az élen

A Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar lett a legaktívabb szervezeti egység a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) szeptemberi versengésében. Az intézmény dolgozóinak sportolását szorgalmazó program továbbra is nagy népszerűségnek örvend, a legnagyobb közösségi oldalon már csaknem 800 tagja van.

A győztes szervezeti egységnek járó trófeát Mag Zoltán, a DEAC Szabadidősport szakosztályának vezetője adta át kedden a kar dékánjának, Gortka-Rákó Erzsébetnek.

- A kollégák mozgásaktivitása, valamint az, hogy egy, testnevelés tanításával is foglalkozó tanszék is működik a karon, együtt érezteti a hatását. Sokszor szervezünk mozgásprogramot a hallgatóknak és munkatársainknak, illetve gyakorta hangsúlyozzuk, mennyire fontos, hogy mozogjunk, sportoljunk, magam is nagyon sokat sétálok és szeretek túrázni is – sorolta Gortka-Rákó Erzsébet.

A dékán hozzátette: a dolgozók és a hallgatók mozgásos tevékenységeit egyaránt támogatják.

- Például a tornaterem biztosításával, amelyre nagyon nagy az igény. Illetve a GYGYK olyan mozgástevékenységekbe is bekapcsolódik, mint például a fogyatékossággal élő gyermekek sportja – mondta a kari vezető.

Ami a Dolgozói Mozgásprogram szervezeti egységek közötti versenyét illeti, szeptemberben is kiválóan teljesítettek az Informatikai Kar munkatársai, akik a második helyre „futottak be”, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Kancellária dolgozói állhattak. A könyvtár korábban zsinórban háromszor nyert, ezzel elsőként érdemelte ki a „DE 2022 aktív szervezeti egysége” címet.

A DEDM résztvevői számára a szeptember is aktívan telt. A tagok először szerveztek csoporttalálkozót, ami nagyszerű, sportos hangulatban telt a Kecskeméti János Sport Játékcsarnokban. Sokan csatlakoztak a programhoz, 775-re nőtt a zárt Facebook-csoport létszáma és 1000 mozgásos bejegyzés érkezett a hónapban a regisztrációs oldalra.

A DEAC Szabadidősport Szakosztálya és az egyetem május elején indította el a szervezeti egységek közötti sportos vetélkedést Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram néven. A cél egy jó hangulatú, motiváló, aktív közösség kialakítása, amelyhez a munkatársak bármikor csatlakozhatnak. Akik mozognak, sokat tesznek az egészségükért. Ha még regisztrálják is aktivitásukat, akkor pontokat gyűjtenek a szervezeti egységüknek. Így minden hónapban kiderül, melyik munkahelyi közösség a legaktívabb.

A versengés október elsején újraindult. A mozgásért „járó” pontokat ezen a regisztrációs oldalon lehet gyűjteni, míg a DEDM Facebook-csoportja itt érhető el. A programhoz bárki csatlakozhat, aki a Debreceni Egyetem dolgozója.

Sajtóközpont – PKZs