Számít az egyetemre a globális piacvezető

Hosszútávú együttműködésre törekszik a Debreceni Egyetemmel a SEMCORP Hungary Kft. – jelentette ki a lítium-ion akkumulátorokban használt szeparátorfóliák gyártásában világelső cég vezérigazgatója. Hu Tao azt megelőzően beszélt erről, hogy közös kutatás-fejlesztési és oktatási célokat rögzítő megállapodást írt alá az intézmény vezetőivel.

A Debreceni Egyetem és – többek között – az elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges szeparátorfóliák gyártásában a világpiacon vezető pozíciót betöltő cég együttműködésének mindkét fél kiemelt jelentőséget tulajdonít – hangzott el a dokumentum aláírásakor.


- Meg vagyok győződve arról, hogy ennek a megállapodásnak nagyobb a jelentősége, mint ahogy azt korábban gondoltuk. Létrejött ugyanis nemrég a zöld Egy övezet, egy út kínai program, és Kína ma már a zöld energia termelésében, illetve tárolásában nagyobb kapacitásokkal rendelkezik, mint az őt követő tíz ország együttvéve – emelte ki Szilvássy Zoltán rektor.

Az intézményvezető rámutatott, hogy a Debreceni Egyetemen éppen az a tudományterület fejlődik legdinamikusabban, ami a partnerség céljaihoz illeszkedik. 

- Formálódik egy nemzetközi szempontból is kiemelkedő jelentőségű együttműködés az eurázsiai kontinensen belül, így mi tulajdonképpen ugyanannak a kontinensnek a tagországai vagyunk, ami azt gondolom, nagyban segít a közös célok megfogalmazásában és azok elérésében – tette hozzá Szilvássy Zoltán.  

Fő célkitűzésekként a SEMCORP Hungary Kft. vezérigazgatója, Hu Tao a tudástranszfert, a technológiai fejlesztéseket, valamint a végzett hallgatók karrierútját jelölte meg.

- Mindenképpen arra törekszünk, hogy hosszútávú együttműködést alakítsunk ki a Debreceni Egyetemmel. A SEMCORP elkötelezett abban, hogy világszínvonalú anyagipari innovációs és gyártási vállalkozássá váljon, és azzal is tisztában vagyunk, hogy a műszaki tudományterületek rendkívül fejlettek az önök egyetemén – fogalmazott Hu Tao.

Wolf Csaba alelnök hozzátette: a vállalatcsoport kiemelt hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztésre, aminek terén komoly együttműködési lehetőséget lát a Debreceni Egyetemmel. 

- A SEMCORP Hungary Kft. mint a csoport első európai gyára, szintén nagyon bízik abban, hogy jól képzett magyar mérnökök tudják majd az itteni gyárat megfelelően irányítani, és tovább erősítik a cég globális piacvezető pozícióját. Kiváló kínai mérnökeink pedig meg tudják osztani tapasztalataikat az egyetem hallgatóival és oktatóival, amiből az egyetem is profitálhat – vélekedett az alelnök.

Az együttműködési megállapodást Hu Tao vezérigazgató, Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár írta alá.

Sajtóközpont - TH