SET-siker a BMW-nél

Hatalmas elismerés érte a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központját (SET), miután a napokban megnyitotta a BMW Group Gyár Debrecen egészségügyi központjában kialakított fizikoterápiás- és gyógytornász komplexumát. A létesítmény a dolgozók rehabilitációját segíti majd.

A stratégiai kapcsolat nem újkeletű a SET és az Északnyugati Gazdasági Övezetben, 400 hektáron épülő BMW gyár között, hiszen a vállalat 2019 óta a Debreceni Egyetem Nagyerdei Stadionban található ultramodern egészségügyi komplexumában végzi az alkalmazottai égészségügyi szűrővizsgálatait.

A termelést a tervek szerint 2025-ben elkezdő német autóipari vállalat a napokban nyitotta meg több száz négyzetméteres egészségközpontját. Ebben az úgynevezett Health Centerben kapott helyet a SET 120 négyzetméteres fizikoterápiás- és gyógytornász központja, amelynek kialakítását és üzemeltetetését pályázat útján nyerte el a Sportdiagnosztikai Központ. 

A fontos mérföldkő kapcsán Dékán Tamás, a SET ügyvezető igazgatója rámutatott: jelentőscégek – így a BMW – szemlélete szerint azok az ellátási formák, amelyeket az élsportolók megkapnak, hogy minél hamarabb felépüljenek, az alkalmazottakat is megilletik.

- Ez azt jelenti, hogy a BMW gyár fizikoterápiás- és gyógytornász központjában a mi eszközeinkkel és a mi szakembereinkkel biztosítják majd a gyár dolgozóinak az egészségügyi ellátását. Olyan stratégiai partnerek vagyunk, akik a prevencióban, a betegségmegelőzésben és az egészségprogramokban közösen gondolkozunk az autóipari vállalattal – avatott be Dékán Tamás.

A szakember kiemelte továbbá, hogy a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központban hisznek abban, hogy a sportolói ellátásokban felhalmozott tudás és tapasztalat a cégek és vállalattok életében is hatékonyan hasznosulhat.

Ennek kiemelkedő példája és a SET hatalmas sikere, hogy a BMW rábízta alkalmazottai egészségét a fizikoterápia és a gyógytorna területein. A Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központnak köszönhetően a dolgozók professzionális ellátásban részesülhetnek majd.

Sajtóközpont - PKZs