Nyílt nap a Balásházyban

A mezőgazdaság, a térinformatika, a közgazdaság, a logisztika, az egészségügy, valamint a sport iránt érdeklődő fiatalokat várja nyílt napjain a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma október 18-a és 20-a között. A leendő középiskolások tematikus programokon ismerkedhetnek meg az intézmény képzési programjával.

A Debreceni Egyetem (DE) Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma képzési rendszerében kiemelt hangsúlyt kap a szakmai tárgyak oktatása, szem előtt tartva az ágazati igényeket. Az egyetem támogatásával és a régió mezőgazdasági, valamint élelmiszeripari vállalataival szoros együttműködésben olyan gyakorlatorientált képzést folytat, amely maximálisan kihasználja a duális képzés lehetőségeit.

- A Balásházy technikumi osztályai öt ágazat tíz szakmájában kínálnak továbbtanulási lehetőségeket a fiataloknak. Diákjaink a 9. évfolyamtól már szakképzési ösztöndíjban is részesülnek. A 4 évfolyamos gimnáziumi képzésünket pedig elsősorban azoknak ajánljuk, akik még bizonytalanok a jövőjükkel kapcsolatban, és nem szeretnék a technikumi képzést választani. A sportban is jól teljesítők fiatalok ebben a képzésben megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb feltételeket, mivel az iskolai és sportbeli kötelezettségeiket összehangoljuk – emelte ki Nagyné Biró Edit, a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma igazgatója.

Október 18-án, kedden a mezőgazdasági és erdészeti ágazat, október 19-én, szerdán az egészségügy, a sport és a gimnáziumi képzés, míg október 20-án, csütörtökön a gazdálkodás és menedzsment, valamint a logisztika képzései iránt érdeklődő fiatalokat várja az egyetem pallagi intézménye. A mindhárom napon 9 órakor kezdődő programokon a felvételi előtt álló tanulók és szüleik bepillanthatnak a tanórákba, az iskolai és a kollégiumi életbe, a nyílt órákat követően pedig interaktív foglalkozásokon nyerhetnek betekintést az iskola szakmai képzési rendszerébe.

A nyílt napra az alábbi linken lehet regisztrálni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzCoHQY7jhYOFQWN5Q6NKJxizxFkr…

Sajtóközpont - ÉE