Nyertes ösztöndíjas hallgatók a BTK-n

A dékáni tanácsteremben kedden rendezett ünnepségen vehették át oklevelüket a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) hallgatói, akik idén Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesültek. Az intézmény egészét tekintve a legmagasabb, 17 fő a díjazottak száma.

A nyertesek a kar felsőbb éves, pszichológia, történelem alap-, anglisztika, filozófia, fordító-tolmács, neveléstudomány, szociológia mester-, valamint angol-etika, angol-magyar, angol-olasz és angol-történelem tanárszakos hallgatói.

- Mindez egyben azt is mutatja, milyen széleskörű a kar képzési palettája, a nyertesek folyamatosan magas száma pedig igazolja az oktatómunka kiválóságát is – fogalmazott köszöntőjében Takács Levente.

A DE BTK oktatási dékánhelyettese kiemelte: az ösztöndíj presztízsét jelzi, hogy nem a jövőben elvárható teljesítményekért, hanem már elért eredményekért – sikeres publikációkért, konferenciaszereplésért, kiváló tanulmányi eredményért vagy kutatómunkáért – adományozható.

Takács Levente hangsúlyozta: a most átvett oklevél egyben arra is ösztönöz, hogy folytassák a megkezdett munkát és további eredményeket, sikereket érjenek el tanulmányaik során.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj a legnagyobb múltra visszatekintő, a legpatinásabb elismerés, amelyet egyetemi hallgató elnyerhet. A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karáról több mint 30-an nyújtottak be pályázatot, közülük 17-en nyerték el az egy tanévre szóló támogatást.

A nyertes hallgatók névsora:

Andrékó Tamás Dániel

Barta Viola

Bíró Barbara

Bíró Vivien Barbara

Bodnár Dániel

Görgei Eszter

Kalmár Zsombor

Karajos Rebeka Szilvia

Kádár Anna Katalin

Matécsa Vivien Tímea

Merényi Anna Stella

Püski Mónika

Sándor Lilla Kamilla

Szentmiklósi Gergő

Takács Gergő

Tallárom Réka

Törzsök Réka

 

Sajtóközpont - BZs