Újra remekeltek bajnokaink

Sportsikereket hozott november utolsó hétvégéje a Debreceni Egyetem hallgatóinak: Berki Krisztián újra mesterfokú tornász lett, Mihály Kata bronzérmet szerzett a vívó OB-n, és a DEAC kézisei is nyertek.

Berki Krisztián, a Debreceni Egyetem sportszervező szakos hallgatója nyerte a lólengés döntőjét a tornászok győri mesterfokú országos bajnokságán. A szer londoni olimpiai bajnoka remekül versenyzett szombaton. Hibátlanul mutatta be 6,7-es kiindulópontú gyakorlatát, amelyért kereken 16 pontot kapott, és ezzel magabiztosan diadalmaskodott.


- Két év után újra enyém a Mesterfokú bajnoki cím! Nagyon örülök a győzelemnek és boldog vagyok, hogy egy nagyon jó gyakorlattal tudtam ma nyerni - nyilatkozta Berki Krisztián.

A hétvégén rendezték az idei felnőtt országos vívóbajnokság egyéni küzdelmeit is, amelyen a Debreceni Egyetem PhD-hallgatója, Mihály Kata a női párbajtőrvívók küzdelmében a dobogó alsó fokára állhatott. A DHSE-PMD vívóegyesület versenyzője végig magabiztosan nyerte mérkőzéseit és a negyeddöntőjét is simán hozta. Az elődöntőt azonban elveszítette, így a harmadik helyen zárt. Ezzel az eredménnyel viszont sikerült teljessé varázsolnia a magyar bajnoki éremkollekcióját, hiszen a 2014-es ezüst és 2015-ös arany után a bronzot is begyűjtötte.

A NB2-es férfi kézilabda bajnokságban a tabella első helyén álló DEAC a második Berettyóújfaluhoz látogatott szombaton. A mérkőzés kezdetén felváltva estek a gólok, viszont 6-6 után egy emberelőny jó kihasználásával 9-6-ra ellépett az egyetemi együttes. A hazaiak idővel visszajöttek a meccsbe, végül mégis 13-12-es debreceni előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején sem tudtak ellépni a debreceniek a szívós hazaiaktól, fej-fej mellett haladtak. Az első felvonáshoz hasonlóan ekkor is egy emberfórt használt ki jól a DEAC és ismét 3 gólos előnyt alakított ki. Az 53. percben egyenlített a Berettyóújfalu, de egy perccel a vége előtt visszavette a vezetést a Debrecen. A hazaiak ezt követően nem tudtak gólt szerezni az utolsó akciójukból, így 22-21-re nyert a DEAC és jelentős, 4 pontos előnyre tett szert az egy meccsel többet játszott megyei riválissal szemben.

Most hétvégén a debreceniektől 3 pontra lemaradt Füzesabony látogat majd a DEAC-hoz. Egy esetleges hazai győzelem esetén nemcsak a pontkülönbség nőne a két alakulat között, hanem biztossá is válna, hogy - az utolsó forduló mérkőzéseitől függetlenül - féltávnál meggyőző különbséggel a tabella élén "telelhetne" a Debreceni Egyetem csapata.

 

Sajtóiroda – DEAC