DExpo – mindent egy helyen az egyetemről

Csaknem 5000 érdeklődő középiskolást várnak a szervezők a Debreceni Egyetem teljes kínálatát bemutató kétnapos beiskolázási programra november 23-24-én.

- A Debreceni Egyetem széles képzési palettája, az oktatás magas színvonala, a nemzetközi kapcsolatok, valamint a város arculata és pezsgő kulturális élete a garancia arra, hogy az ide jelentkező leendő hallgatók jól döntenek, ha az elkövetkező években debreceni diákok szeretnének lenni – hangzott el november 21-én a középiskolásoknak szóló kétnapos rendezvénysorozat, a DExpo hétfői beharangozó tájékoztatóján a Rektori Tanácsteremben.


Bartha Elek oktatási rektorhelyettes kiemelte: a hazai 14 képzési területből 13 megtalálható a Debreceni Egyetemen, így szinte mindent kínál az intézmény leendő hallgatóinak, amit felsőoktatásban el lehet sajátítani Magyarországon.

- A Debreceni Egyetem a kreativitás és az innováció fellegvára, és ez a programok összeállításánál is megmutatkozik, hiszen – bár ez már a 11. alkalom – mindig sikerül megújulni – hangsúlyozta Rőfi Mónika. A programot szervező Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője hozzátette: az a legfontosabb, hogy az érdeklődők minél teljesebb tájékoztatást kaphassanak az egyetem nyújtotta lehetőségekről, ezért egy információs füzet is készül, amiből a kollégiumi elhelyezési lehetőségeket, a nyelvvizsgarendszert, és a mentálhigiénés, vagy könyvtári szolgáltatásokat is megismerhetik a leendő gólyák. A szülők pedig – akiket szintén várnak a szervezők – azt is kiszámíthatják, mennyibe is kerül debreceni diáknak lenni.

Az újdonságok közül kiemelkedik a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar által berendezett „babaszoba”, amelynek segítségével – anélkül, hogy Hajdúböszörménybe kellene utazni – bemutatkozhat a GYFK. De külön bemutatót tartanak a népszerű tudományos ismeretterjesztő sorozat, a Science Café előadói, lesz DExpo mozi, interaktív standok, amelyek egyikén – idén első alkalommal – a Hallgatói Önkormányzat is bemutatkozik.

- Ahhoz, hogy valaki megtudja, milyen is Debrecenben egyetemistának lenni, meg kell ismerkednie a hallgatói élettel. Ezért készülünk önálló standdal, ahol a juttatásokkal, ösztöndíjakkal, kollégiumi elhelyezéssel, a gólyáknak szóló programok, egyéb szolgáltatások (sport, könyvtár, nyelvvizsga) ismertetésével, a Debreceni Egyetem életét bemutató videókkal és természetesen ajándékokkal várjuk a látogatókat – fogalmazott Molnárt Dániel. A HÖK kabinetfőnöke szerint, aki a Debreceni Egyetemet választja, az csak jól dönthet, mert sehol az országban nincs ilyen sokszínű, tartalmas hallgatói élet, mint itt.

Sajtóiroda - BZs