Megjelent az új Egyetemi Élet

Pillanatkép a Campus Fesztiválról, madártávlatból a kivilágított fesztiválhelyszín - ez látható a frissen megjelent Egyetemi Élet címlapján. Az új szám bepillantást enged az egyetemi űrprogramba és új információk olvashatók benne az Innovációs Központról is.

A frissen megjelent lapszám beszámol Farkas Bertalan magyar űrhajós Debreceni Egyetemen tett látogatásáról. Az egykori kozmonauta a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar vendégeként az egyetemen folyó űrkutatási programmal ismerkedett meg.

Közel egy éve, június 9-én tették le a Vezér utcán az Innovációs Központ alapkövét. Mostanra elkészült a fogadószint, a földszinten, illetve a második emeleten még további munkálatok vannak hátra, ami után birtokba vehetik az egyetemi cégek a bérelt épületrészeket. Az Egyetemi Élet munkatársai bejárták a látványos létesítményt, és leírták benyomásaikat, a cikkben az épület paramétereit is bemutatják.

Disszeminációs szakmai zárókonferencián ismertették a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség, valamint a DEAC konzorciumában létrehozott „Több, mint egy klub” program eredményeit a Nagyerdei Stadionban - írja a lap. Az eseményen Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja a szövetséggel közösen elvégzett munka eredményeit ismertette, valamint bemutatta az intézmény egészséges életmódot, egészségmegőrzést támogató sportökoszisztémáját.

Tavaly elmaradt, idén viszont külföldi előadók nélkül ugyan, de szinte a teljes magyar élvonal részvételével megrendezik a Campus Fesztivált július 21. és 25. között a Nagyerdőn. Az Egyetemi Élet legújabb számában szemezgethetnek az olvasók a fellépők közül, valamint egy fesztiválra hangoló írást is találhatnak a lapban.

Ezúttal a Szent Anna utca rejtett kincseit tárja fel az Egyetemi élet aktuális virtuális városnéző sétája, a Zöldebbítő rovatban a Zacskómentes világnap kapcsán jelent meg figyelemfelhívó cikk, valamint egy leendő (DE) Színház-rajongóhoz intézett nyílt levél is olvasható a most megjelent lapszámban. 

Sajtóiroda