Informatikai Szakmai Napok a felhőben

Szakmai előadásokkal, vállalati partnerek bemutatkozásával, próbainterjúkkal, valamint újdonságként tematikus képzésekkel várja a hallgatókat és az érdeklődő középiskolásokat a Debreceni Egyetem Informatikai Kara az 23. Informatikai Szakmai Napokon.

A járványügyi helyzet miatt az őszi után a tavaszi Informatikai Szakmai Napokat is online rendezi meg a Debreceni Egyetem Informatikai Kara.

Hajdu András dékán, a 23. Informatikai Szakmai Napok szerdai megnyitóján kiemelte: a programban nagy hangsúlyt kapnak a kar partnervállalatai. A cégek bemutatkozása elősegíti az informatika dinamikus fejlődésének követhetőségét, valamint átfogó képet nyújt a hallgatóknak a munkaerőpiac elvárásairól, az elérhető karrierlehetőségekről.

- A kerekasztal-beszélgetéseket a legfrissebb és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó témák köré szerveztük, így többek között az adatbiztonság, az adattudomány és okos város, a felhő alapú megoldások, valamint az önvezető járművek aktuális trendjeiről is hallhatnak az érdeklődők – sorolta Hajdu András.

A kari vezető kiemelte, hogy a mostani rendezvényen újdonságként vállalati partnereik közreműködésével adattudományi tematikus képzéseket indítanak, amelyeket az év során folytathatnak a hallgatók.

A dékán felhívta a figyelmet egy másik utánpótlás-támogató kezdeményezésként a Hajós György Adattudományi Szakkollégium bemutatkozó előadására is. A formálódó szakkollégium egy hallgatói kezdeményezést felkarolva az adattudomány iránt érdeklődő diákoknak kíván minél komolyabb szakmai és anyagi hátteret biztosítani országos szinten is.

A 23. Informatikai Szakmai Napok két napján 16 partner 29 előadást tart, emellett öt kerekasztal-beszélgetés és hat tematikus képzés várja az érdeklődő hallgatókat, akik oktatói felajánlásokban is részesülhetnek a részvételért. A rendezvény kiemelt partnerei az EPAM Systems Kft., a Lupus Consulting Zrt. és az NI Hungary Kft.

Az esemény az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 - „Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében” című projekt keretében valósul meg.

Sajtóiroda - TPL