Blogger ajánlja a DE-t!

Rekordkattintást ért el a Debreceni Egyetem a videa.hu legnépszerűbb felsőoktatási szakokat bemutató sorozatában, több mint 1,4 millióan nézték meg a videókat. A felvételizőknek néhány napjuk még van a döntésre, a jelentkezési határidőt ugyanis február 17-re módosították.

Az egyetem iránti érdeklődést mutatja, hogy a legnépszerűbb szakokat bemutató, idei intézményi videók sorában a legtöbb megtekintést a DE gyűjtötte össze – több mint 933 ezret és a korábbi sorozatban is a debreceni intézményre kattintottak a legtöbbször, 512 ezer alkalommal. A megtekintések számát növelte, hogy a Debreceni Egyetem a 10 legnépszerűbb szak mindegyikén indít képzést, valamint hogy az intézményt képviselő hallgatók nagyon szívesen válaszoltak a blogger kérdéseire az Educatio Szakkiállításon. A második helyen idén a Pécsi Tudományegyetem végzett 475 ezer megtekintéssel.

A videókat Horváth Dávid felsőoktatási témákra szakosodott blogger készítette. Az ismert influencer saját tapasztalataira is épít, hiszen jogi asszisztens felsőoktatási szakképzésben tanul a Debreceni Egyetemen. Egyik videójában 13+1 okot sorol, hogy miért is érdemes ’DEbrecenistának’ lenni.


A felvételizők néhány napot még kapnak döntésük meghozatalára, technikai okokból ugyanis módosították a beadási határidőt – idén rendhagyó módon február 17-e, vasárnap éjfélig nyújthatók be a jelentkezések az E-felvételiben. A hitelesítési határidő is változik: február 22-e, péntek éjfélig lehet megtenni Ügyfélkapun keresztül, vagy postára adni a hitelesítő adatlapot. 


A felvételizők szempontjából meghatározó, hogy ez az utolsó év, amikor változatlan feltételekkel lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe. A 2019-ben, vagy az előtt érettségizőknek több szak esetében most még elegendő a középszintű érettségi, de 2020-ban már egy nyelvvizsga is kötelező lesz. Fontos mindemellett, hogy idén több mint tíz szak – például az emberi erőforrások, a gazdálkodási és menedzsment, a jogász, valamint a pénzügy és számvitel – esetében csökken a felvételihez szükséges minimum ponthatár.


Információ a Debreceni Egyetem képzéseiről és a hallgatói életről: felvi.hu és felveteli.unideb.hu