Dobogós hely a keresztfélévben

A jelentkezők és a felvett hallgatók számát tekintve is a legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmények között van a Debreceni Egyetem a keresztféléves felvételi eljárásban. Februárban 349 új hallgató kezdi meg tanulmányait az intézmény mesterszakjain.

Az Oktatási Hivatal csütörtökön hozta nyilvánosságra a keresztféléves képzések ponthatárait. A jövő hónapban induló állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre azok felvételizhettek, akik rendelkeznek a szükséges felsőfokú végzettséggel vagy 2019 januárjában szerezték meg azt. A Debreceni Egyetem a tavalyihoz hasonlóan 7 karon összesen 34 - köztük a hazánkban egyedülálló sportközgazdász - mesterszakot hirdetett meg keresztféléves képzésben nappali és levelező tagozaton.

- Az intézménybe összesen 944 jelentkezést nyújtottak be, közülük 786-ot állami ösztöndíjas képzésekre.  429-en jelölték meg első helyen a Debreceni Egyetemet és összesen 349 diáknak sikerült bekerülni valamelyik szakra. Ezzel az eredménnyel a harmadik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény lettünk – hangsúlyozta Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató.

A legtöbben a Gazdaságtudományi (GTK), a Műszaki (MK) illetve a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karra (MÉK) jutottak be. A legkeresettebb képzések a vezetés és szervezés, a növényorvos, a műszaki menedzser, a vegyészmérnök és a programtervező informatikus mesterszakok voltak.

A felvételizők az e-felvételi felületén ide kattintva személyre szabottan is meg tudják nézni az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámaikat, de akik megadták a mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak eredményükről.

Sajtóiroda-TB