A Debreceni Egyetem az Educatión

Több ezer középiskolás és friss diplomás érdeklődött a Debreceni Egyetem képzései iránt a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A kari Hallgatói Önkormányzatok tagjai saját élményeiket is megosztották arról, milyen debreceni egyetemistának lenni.

Három nap alatt ötvenezren látogattak el az idei felsőoktatási seregszemlére. A budapesti Hungexpo „A” csarnokában csaknem 200 kiállító várta a középiskolásokat, egyetemistákat és friss diplomásokat január 10-e és 12-e között. A Debreceni Egyetem standjánál felkészült hallgatók fogadták az érdeklődőket.

- A Hallgatói Önkormányzatok tagjai 42 négyzetméteres standjuknál várták a több ezer látogató kérdéseit a három nap alatt. Beszéltek éppúgy az egyetem képzéseiről, a kollégiumokról és az ösztöndíjakról, mint arról, milyen élmény debreceni egyetemistának lenni, milyen kulturális, szórakozási lehetőségek adódnak a hajdú-bihari megyeszékhelyen – összegzett a kiállítás zárásakor Molnár Dániel, a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának elnöke.

A debreceni hallgatók nyereményjátékkal is kedveskedtek a látogatóknak, a szerencsések az egyetem egyedülálló tanévnyitó stadionshow-jára, a yoUDay-re nyerhettek belépőket.

További részleteket a Debreceni Egyetem standjáról a DEHÖK weboldalán olvashatnak.

 

Sajtóiroda