Hét képzési területen is az első, vagy dobogós helyen végzett a Debreceni Egyetem a HVG legfrissebb rangsorán. Az oktatói és hallgatói kiválóságok listáján az intézmény agrár-, gazdasági, műszaki, orvosi, pedagógus, sport és természettudományi képzései emelkednek ki.

A HVG Diploma 2019 kiadványban közzétett felsőoktatási rangsor készítői több szempont szerint osztályozták a hazai felsőoktatási intézmények több mint 150 karát: számításba vették az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Az oktatói kiválóságok alapján a Debreceni Egyetem három kara is az első helyen szerepel: a gazdasági képzések között a Gazdaságtudományi Kar tört az élre, a Természettudományi és Technológiai Kar a műszaki képzésben jeleskedett, az Általános Orvostudományi Kar pedig az orvos és egészségtudományi képzések között osztozott az aranyérmen a Semmelweis Egyetemmel.

A TTK oktatói a természettudományos képzések között az előkelő harmadik helyet is bezsebelték, csakúgy, mint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar szakemberei az agrárképzések között.

A debreceni orvosi kar a hallgatói kiválóságok terén is remekelt, hiszen a második helyen végzett, de a Bölcsészettudományi Kar pedagógushallgatói, illetve a Gazdaságtudományi Kar különböző sportképzésein részt vevő hallgatói is hazavihetnek egy-egy képzeletbeli bronzérmet.

Sajtóiroda - TB