Történelmet írna a DEAC dél-koreai esport-játékosa

Orvostanhallgatóként és profi versenyzőként egyaránt komoly céljai vannak a világhírű esport-játékosnak, Kim Geun Yeong-nak. A DEAC-nál nyáron lejáró szerződését a napokban hosszabbította meg, azt mondja: a tanulásban és a sportban is megtalálta számításait a Debreceni Egyetemen.

Még 2021 nyarán számoltunk be arról, hogy Geun Yeong Kim személyében jelentős erősítés érkezett a DEAC-Hackers csapatához. A dél-koreai esport-játékost – aki Fran néven Tekken 7-ben és 8-ban versenyez – rengetegen keresték külföldről, de ő a Debreceni Egyetem szakosztályát választotta. Azóta számos tornagyőzelmet aratott és több dobogós helyezést ért el. Az esport mellett tanulmányokat folytat a DE Általános Orvostudományi Karán. A DEAC-nál nyáron lejáró szerződését a napokban hosszabbította meg.

- Az elmúlt években nagyon megszerettem Debrecent, számomra kedves, csendes és biztonságos – kezdte Geun Yeong Kim. - Hallgatóként és profi játékosként nem is találhattam volna jobb helyet magamnak. Életem egyik legjelentősebb időszaka ez, nagyon fog hiányozni ez a város – amit a második otthonomnak tekintek –, ha majd lediplomázom, és visszatérek a hazámba. Nem véletlen, hogy a Debreceni Egyetem nagyon vonzó lett minden magyar és külföldi diák számára. Az egész cívisváros olyan, mintha egy nagy egyetem lenne, tele campusokkal és diákokkal. Orvostanhallgatóként különösen nagy hatással van rám a minőségi oktatás, a körülmények, a felszerelések és a professzorok elhivatottsága, tudása. Maga az egyetem nyitott, összetartó, nagy a közösségi erő, ami annak köszönhető, hogy rengeteg rendezvényt szerveznek számunkra, és ez változatossá, szórakoztatóbbá teszi az életünket a tanulás mellett. A Nagyerdei Stadionban létrehozott Esport Központ egyik bizonyítéka annak, hogy az egyetem nagy erőfeszítéseket tesz a különböző területek fejlesztésére, tehetséggondozására – tette hozzá.

A dél-koreai játékos szerint azért is volt jó döntés részéről, hogy a Debreceni Egyetemet választotta, mert itt több területen van lehetősége a fejlődésre.

- Látom, hogy egyre több hallgatót érdekel az esport. Ha a játékosok szisztematikusan edzenek, akkor a DEAC Magyarország, sőt az egész Európai Unió legjobb egyetemi csapatává nőheti ki magát. Sokat köszönhetek Debrecennek és az egyetemnek, így arra törekszem, hogy népszerűsítsem ezt a remek felsőoktatási intézményt és annak sportklubját. Megosztom a történetemet azokkal, akik szintén profi esportosok, de mellette tanulni is szeretnének – mondta.

Geun Yeong Kim nem akar lassítani, mivel komoly céljai vannak az esportot és a tanulást illetően is.

- Történelmet szeretnék írni a DEAC tagjaként valamelyik világbajnokságon. Az egyetemre is fókuszálok, hiszen orvos akarok lenni, miközben profi játékos maradok. Nem lesz könnyű, de nem félek a kihívásoktól – zárta a 32 éves játékos.