Több mint háromszázan végeztek a jogi karon

Átvették diplomáikat a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának végzősei az intézmény Főépületének Díszudvarán szerdán. Jogász szakon ezúttal 76-an, európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzésen 13-an, igazságügyi igazgatási alapszakon, valamint jogi felsőoktatási szakképzésen 221-en feleltek meg a követelményeknek.

Az ünnepségen a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja köszöntőjében kiemelte: soha nem vettek még részt annyian a kar diplomaosztóján – több mint háromszázan –, mint most.

- Kitartással, szorgalommal, logikus gondolkodással, szakmai alázattal és szeretettel minden kitűzött célunkat elérhetjük. A diploma átadásának perce életük egy új fejezetének kezdete. Legyenek büszkék arra, hogy a Debreceni Egyetemre jártak – fogalmazott Szikora Veronika.

A kari vezető emlékeztetett arra, hogy a képzések szerkezete magában hordozza a továbbtanulás lehetőségét, a szakirányú továbbképzések nyitva állnak a jogász kollégák és más szakmák gyakorlói előtt is. Szeptembertől indul a compliance és az egészségügyi szakjogász képzés is – tette hozzá Szikora Veronika.

Árva Zsuzsanna oktatási dékánhelyettes bejelentette: a karon a 2023/24-es tanév tavaszi záróvizsga-időszakában jogász szak nappali és levelező tagozatán 76-an, az európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzésen 13-an, igazságügyi igazgatási alapszak, valamint jogi felsőoktatási szakképzés nappali és levelező tagozatán 221-en fejezték be sikerrel tanulmányaikat.

Alternatív vitarendező, közvetítő szakjogász szakirányú továbbképzésen 19, fogyasztóvédelmi szakjogász szakirányú továbbképzésen 9, HR szakjogász szakirányú továbbképzésen 1, HR-tanácsadó, humánpolitikai szakember szakirányú továbbképzésen 3, ingatlanjogi szakjogász szakirányú továbbképzésen 36, kriminalisztikai szakjogász szakirányú továbbképzésen 9, kriminalisztikai szakokleveles rendvédelmi szakember szakirányú továbbképzésen pedig 2 jelölt felelt meg a képesítési követelményeknek.

A végzettek eskütételét és a diplomák átadását követően díjakat is osztottak az ünnepségen.

A DE Tehetséggondozó Programjában való részvételükért 17-en kaptak rektori kitüntetést, a DE Kiváló Hallgatója elismerést Pete Miklós, jogász szakon végzett hallgató vehette át.

A DE Hallgatói Önkormányzata Elnökségének Elismerő Oklevele kitüntetésben Szilágyi Rebeka, a DE ÁJK Hallgatói Önkormányzat alelnöke részesült, a Hallgatói Önkormányzat Elnökségének Elismerő Oklevele díj pedig Hegedűs Sára jogász szakon végzett hallgatóhoz került.

A Hallgatói Önkormányzat Elnökének és Alelnökének elismerő oklevele elismerést Mezei Lili, a Kollégiumi Kulturális Bizottságának tagja kapta, a DE ÁJK Preator Szakkollégiumban végzett munkájáért a Pro Praetor díjat Barna Nóra érdemelte ki. A Domokos Lajos-díjat pedig Barna Nóra Annának, Hegedűs Sára Örzsének, illetve Pella Sebestyén Márknak adományozták.

Sajtóközpont - OCs