Ismét összefogtak a vadászok a beteg gyermekekért

A hajdú-bihari vadászok mintegy másfél millió forinttal segítették a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikát. A tavaly decemberben megrendezett Országos Jótékonysági Vadászaton felajánlott összegből szaturációmérő eszközöket, pulzoximétereket vásárolt az intézmény. Az adományról szóló oklevelet a vadászok csütörtökön adták át a gyermekklinikán.

Az Országos Jótékonysági Vadászatot az elmúlt évben december 27-én, 43 helyszínen rendezték meg.  Hajdú-Bihar Vármegyében Csökmőn, Polgáron és Hajdúnánáson. Az eseményen a hajdú-bihari vadászok mintegy másfél millió forintot ajánlottak fel a beteg gyermekek gyógyításának támogatására a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért alapítványnak. A pénzből a Gyermekgyógyászati Klinika eszközparkját bővítették. 

-    Minden támogatás, minden eszköz, ami az ellátást segíti, nagyon fontos számunkra. A vadászok jóvoltából megvásárolt szaturációmérők, EKG-val is ellátott kézi pulzoximéterek használatával a klinikára érkező gyerekek állapotáról azonnal lényeges, alapvető információkhoz jutunk, melyek nélkülözhetetlenek a kezeléshez. Az ilyen adományoknak, jótékony felajánlásoknak is köszönhető, hogy a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért évente 40-50 millió forintot tud fordítani a klinika műszerfejlesztéseire – ismertette Szabó Tamás egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért kuratóriumi elnöke. 

A jótékonysági vadászatot először 2013-ban szervezték meg, de akkor még nem volt országos a kezdeményezés.  2019 óta rendezik meg minden vármegyében. Az eseményen összegyűlt pénzt a 19 vármegyében egy-egy kórházi gyermekosztálynak vagy gyermekklinikának ajánlják fel. 2023-ban az ezer vadásznak és háromszáz támogatónak köszönhetően rekord összeget, több mint ötvenmillió forintot adományoztak.  

-    Az Országos Jótékonysági Vadászat egy nagyon szervezett és hatékony karitatív program. Az összefogás célja, hogy a vadászok és a támogatók adományaiból hiánypótló orvosi eszközök kerüljenek az intézményekhez, melyek segítik a beteg gyermekek gyógyulását. Törekszünk arra, hogy a jövőben minél több pénzzel segíthessünk az egészségügyi intézményeknek. Ezért indítottuk el az adományvonalunkat, és ezért szeretnénk, hogy a jótékonysági vadászat programsorozattá nője ki magát – hangsúlyozta Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft ügyvezetője.


Az eseményen 2013 óta több mint 220 millió forint gyűlt össze, amelyből 25 hazai intézmény számára 400 orvosi eszközt, műszert szereztek be. A vadásztársadalom összefogásának köszönhetően a Debreceni Egyetem betegellátó tevékenységének támogatására eddig körülbelül hatmillió forintot ajánlottak fel. 


Sajtóközpont - CzA