Újra nyári táborok az Informatikai Karon

Programozó és SzenzorIKa táborokat indít júniusban közép- és általános iskolásoknak a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A diákok megismerkedhetnek többek között a korosztályuknak megfelelő programozási nyelvvel, a mesterséges intelligenciával, az önvezető járművekkel, a 3D nyomtatással, az animációkészítéssel, a játékfejlesztéssel, valamint a Data Mining programokkal is.

Az informatikai készségek fejlesztése, valamint az alapvető és a magasabb szintű programozói nyelvek megismerése és gyakorlatszerzés céljából várja a 7-8. évfolyamos általános iskolás, valamint a 9-12. évfolyamos középiskolás diákok jelentkezését nyári táboraira a Debreceni Egyetem Informatikai Kara (IK). A tematika ezúttal is változatos, a programozással kapcsolatos foglalkozásokon kezdőknek és haladóknak is készül érdekességekkel az IK. 

- Szeretnénk megismertetni a fiatalokat azokkal a technológiákkal, tananyagokkal, amelyek rendszeresen előkerülnek az egyetemi oktatásban is a Debreceni Egyetem Informatikai Karán. A táborokban megszerzett tudásnak köszönhetően közelebb kerülhetnek a mesterséges intelligenciához, fejleszthetik programozói ismereteiket, emellett algoritmikus gondolkodásmódot sajátíthatnak el és komplexebb feladatokat is képesek lesznek megoldani. A cél, hogy saját projekteket dolgozzanak ki, mutassanak be és megoszthassák társaikkal a tapasztalataikat. Ezáltal egymástól is sokat tanulhatnak – fogalmazott Hajdu András, a DE Informatikai Kar dékánja. 

A Programozó nyári tábor kezdő csoportjában a fiatalabb korosztályúaknak megfelelő programozási nyelven (például Scratch, Python) ismerkednek meg a legfontosabb alkotóelemekkel (szekvencia, feltételes elágazás, ciklus), az informatika dinamikusan fejlődő területeivel, technológiáival (mesterséges intelligencia, önvezető járművek, 3D nyomtatás, animációkészítés, játékfejlesztés). A haladók az OOP programozás alapjait sajátíthatják el középiskolás szinten, valamint különböző platformokon (codingame, codewars, stb.) található feladatokat kell megoldaniuk. 

A SzenzorIKa tábor elsősorban azoknak szól, akik már rendelkeznek bármilyen programozási nyelv alapfokú ismeretével. A táborban ESP32 programozással, ThingsSpeak webes adatbázissal, 3D dobozolással, teszteléssel, Data Mining programokkal történő adatfeldolgozással foglalkoznak majd.  

A táborokat június 24. és 28. között rendezi a debreceni Informatikai Kar, a jelentkezéshez informatikatanári ajánlást kell küldeni a rendezveny@inf.unideb.hu e-mail címre. A foglalkozásokra június 1-jén éjfélig lehet jelentkezni. További részletek ide kattintva érhetők el. 
https://inf.unideb.hu/nyari-tabor

Sajtóközpont - BZ