Megvédte MEFOB-bajnoki címét a DE férfi futsalcsapata

Négy sportágban: férfi futsalban, vízilabdában, ultimate frizbiben és cheerleadingben indított csapatot, és összesen hét érmet szerzett a Debreceni Egyetem a 2024-es MEFOB Fesztiválon, melynek a győri Széchenyi István Egyetem volt a házigazdája. Az április 30. és május 3. között rendezett nagyszabású sporteseményen huszonhat felsőoktatási intézmény vett részt.

A MEFOB Fesztivált a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség indította útjára 2022-ben azzal a céllal, hogy legyen egy olyan multisportesemény, amelyen nem csupán sportolhatnak, hanem szurkolhatnak és szórakozhatnak is a hallgatók. Tavaly Debrecen volt a házigazdája a MEFOB Fesztiválnak. A rendezvényen ezúttal 1448 sportolót láttak vendégül, akik a campuson felépített chill parkban kapcsolódhattak ki a versenyek között, míg az esti bulik a közös szórakozást szolgálták. 

A Debreceni Egyetem hét érmet gyűjtött be, három arany mellett két ezüstöt és két bronzot.

Férfi futsalban a debreceniek címvédőként érkeztek Győrbe. A fiúk az első napon fantasztikus játékkal és lelkesedéssel 5-2-re legyőzték az ELTE Szombathely együttesét, majd a döntőben a Pécsi Tudományegyetem gárdáját verték fölényesen, 6-2-re. Lente Lajos tanítványai ezzel megvédték címüket. Az aranyérem mellett valamennyi különdíjast is a Debreceni Egyetem csapatából választotta a szakmai zsűri. A torna legjobb játékosa Harmati Tamás lett, a legkiválóbb kapusnak Nyerges Andrást látták, a gólkirályi címet Papp Krisztofer hódította el, míg a legjobb edzőnek járó elismerést Lente Lajos vehette át.

A csapat tagjai: Harmati Tamás, Szatmári Ákos, Nyerges András, Tövisháti Máté, Bács Zalán, Papp Krisztofer, Molnár Szabolcs, Bakosi Máté, Nagy Ákos, Kiss Máté és Osztolykán Sándor. Edző: Lente Lajos

Férfi vízilabdában szintén címvédőként érkezett a DE csapata Győrbe, így egyértelműen a döntőbe jutás és a végső győzelem volt a cél. Ennek megfelelően a csoportból veretlenül, mind a két mérkőzését megnyerve jutott tovább a debreceni formáció. A negyeddöntőben az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, majd az elődöntőben a Corvinus Egyetem csapata fölött győzedelmeskedtek Kőrösi Dávid tanítványai. A fináléban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatával mérték össze tudásukat a debreceniek. A döntő kemény küzdelmet hozott, végül 10-7-re alulmaradt a DE együttese, melynek az ellenfél mellett téves bírói ítéletekkel is fel kellett vennie a harcot. 

A csapat tagjai: Somorjai Péter, Rácz Máté Dávid, Somorjai Sebestyén, Krizsai Bence, Krizsai Ádám, Gergely Bence, Kardos Márton, Rózsa Bence Péter, Macsi Patrik, Zsilák László, Macsi Martin, Farkas Miklós, Stefanidesz László Levente, Tőzsér Dávid, Kis Ferenc Ágoston. Edző: Kőrösi Dávid.

Az ultimate frizbi mérkőzéseit Vámosszabadi műfüves pályáján rendezték meg. A Debreceni Egyetem csapata az első napot három győzelemmel zárta. Másnap, az első mérkőzésen fölényes győzelmet aratott az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem csapata fölött, azonban az elődöntőben vereséget szenvedett a Szegedi Tudományegyetemtől, így a negyedik helyen zárta a tornát. 

A csapat tagjai: Arany Tamás, Almási Bálint, Kovács Lilla, Hidi Kristóf Béla, Korompai Hunor, Kallos-Balogh Piroska, Gombos Nóra, Szuszik Csanád, Kálmánczhelyi Bence, Szalontai Petra, Cs. Szabó Bence. Edző: Fodor Dániel.

A DE cheerleading csapata több versenyszámban is megmérettette magát: a Senior Freestyle Pom Team és a SSCT – Senior Show Cheer Team kategóriákban első helyezést értek el, a 3. helyen végeztek a SCGS L4 – Senior Coed Group Stunt kategóriában, míg a SCGS L5 – Senior Coed Group Stunt kategóriában az ezüst- és a bronzérem is a Debreceni Egyetem csapatának a nyakába került.

A csapat tagjai: Ócs Adrienn, Szegedi Fanni, Sári Gréta, Bakos Gréta, Hajdú Zsófi, Hajdú Adrienn Veronika, Sándor Anna Boglárka, Juhász Flóra Lilla, Fórián Réka Csenge, Csató Kinga, Puskás Júlia Kiara, Tóth Panna Kamilla, Illés Tamara Anita, Amani Khalpey, Cservák, Kata, Szűcs Viktória Krisztina, Elek István, Balogh Máté, Nagy Dániel, Morvai Milán Róbert, Diószegi József Márk, Laboda Balázs, Lovas Miklós, Bujdosó Ákos, Abouelezz Hazem Alaaeldin Youssef, Gáspár Tekla, György Patrik, Harapkó Máté Tamás, Tanka Eszter Kincső, Sárinszky Nóra, Béres Babett, Daniela Galán Rojas, Juhász Gyöngyvér, Szécsényi Bodza, Pashina Aleksandra, Guti Boglárka. Edző: Ócs Adrienn


Sajtóközpont