Radics Gigi látogat az oDEonba

Folytatódik a Könnyű? Zenész ÉLETutak beszélgetéssorozat. A következő alkalommal, március 20-án, szerdán Radics Gigi életútját, zenei pályájának tapasztalatait és személyes történeteit hallhatja majd a közönség.

Nagy sikerrel rendezték meg eddig az oDEonban az ismert hazai előadókat bemutató eseménysort, korábban a Tankcsapda, Wolf Kati és Wolf Péter, a Kowalsky meg a Vega, valamint Király Linda és Király Viktor voltak a vendégek. A cél az, hogy újabb és újabb hazai sztárok sikereiből, élettörténetéből emeljenek át hasznos tapasztalatokat a kortárs könnyűzenei szak, valamint az egyetem más képzésein tanuló hallgatók. 

- Nagyon pozitívak az eddigi tapasztalatok, erre számítottunk is. Az első félévben főként helyi kötődésű előadókat, zenekarokat hívtunk. Ezek mindegyike kötetlen, felhőtlen beszélgetések voltak, melyeken komoly és lazább témákat egyaránt érintettünk. Igyekszünk olyan népszerű magyar zenészeket, előadókat vendégül látni, akik élettapasztalataikkal és szakmai sikereikkel példát mutathatnak nemcsak az egyetemistáknak, hanem a fiatalságnak összességében. A kortárs könnyűzenei szakos hallgatók külön hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatnak, hiszen a zenei pálya nehézségeiről, a sikerhez vezető karrierútról is hallhatnak. Nagyon örülünk annak, hogy szinte minden alkalommal teltház mellett zajlott eddig a rendezvény, az első félévben 150 főben maximáltuk azoknak a résztvevőknek a létszámát, akik szabadon választható kurzusként veszik fel ezt az eseményt. Ettől a szemesztertől azonban már 200-ra kellett emelni úgy, hogy még így is többen érdeklődnek, mint amennyi szabad kapacitás van. Az egyetemisták mellett a külső érdeklődők számára is elérhető ez az országosan mindenképpen egyedülállónak számító, a hallgatóknak kreditpontokat érő program – nyilatkozta Kapusi Kálmán, a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézet igazgatója. 

A rendezvénysorozat célja, hogy a részt vevő fiatalok mind szakmailag, mind a személyes történetek révén inspirálódjanak.

Emiatt esett a szervezők választása ezúttal Radics Gigire, aki több népszerű televíziós tehetségkutatóban szerepelt korábban, és sikeres karrierutat futott be az elmúlt években. Olyan világhírű előadókkal dolgozott együtt, mint Quincy Jones és fellépett a híres Montreux-i Jazz Fesztiválon is. Tapasztalataiból az egyetemisták megtudhatják például, hogy sosem szabad feladni, kitartással, elhivatottsággal, alázattal el lehet érni komoly szakmai sikereket, emellett kiderül az is, hogyan válhat valaki saját erőből hazai szinten popsztárrá és példaképpé.  

Radics Gigi március 20-án, szerdán 18 órakor lesz Kapusi Kálmán, a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézet igazgatójának, valamint Végh Veronika, az oDEon művészeti vezetőjének a vendége a Könnyű? Zenész ÉLETutak következő eseményén.

Sajtóközpont - BZ