A többéves munka jól megérdemelt gyümölcse

Negyvennyolc hallgató vehette át diplomáját a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar (TTK) pénteki oklevélátadó ünnepségén. A Főépület Aulájában tartott ceremónián elismerték több dolgozó kiemelkedő teljesítményét, valamint a kar Kiváló Fiatal Oktatóját is díjazták, illetve a TTK Emlékérme kitüntetést szintén kiosztották.

Téli diplomaosztó ünnepséget rendezett pénteken a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. A nappali tagozatos mesterképzésen negyvenen, ötéves osztatlan képzésben hárman, a levelezős mesterképzésen pedig öten feleltek meg a követelményeknek. Frissen diplomázott okleveles tanárok, biológusok, biomérnökök, biotechnológusok, geográfusok, hidrobiológusok, vegyészek és vegyészmérnökök repítették a magasba sapkáikat.

A TTK dékánja, Kun Ferenc köszöntőjében kiemelte: hallgatóik munkájuk jól megérdemelt gyümölcsét kapták meg. Egyúttal felhívta a figyelmet, hogy tanulmányaik alatt nem csupán a friss diplomások kaptak a TTK-tól, hanem nagyon sokat adtak is a karnak.

- Karunk idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját. 1949-ben történt alapítását követően a TTK képzési programjának gerincét még a tanárszakok jelentették. A kar kitartó munkájának és előre tekintő, bölcs döntéseinek köszönhetően a TTK mára a kutatás, fejlesztés és innováció egyik regionális központjává fejlődött, amely elkötelezett a minőségi szakemberképzés iránt. Természettudományos és mérnökszakjainkon a minőségi tudást nemzetközi hírű kutatócsoportjaink garantálják, ahol külföldi tapasztalattal rendelkező professzorok irányítása mellett hallgatóink is bekapcsolódnak a kutató-fejlesztő munkába. A színvonalas munkát kiválóan jelzi, hogy a kar öt szervezeti egysége kapta meg az MTA Kiváló Kutatóhely címet, és jelenleg a Magyar Kutatási Hálózat tíz kutatócsoportja, valamint öt Lendület-, és két Élvonal kutatócsoport működik a TTK-n. Karunk képzési kínálatát az ipar és a tudomány fejlődését követve folyamatosan bővítjük. Tanulmányaik alatt önök nem csak kaptak a TTK-tól, de nagyon sokat adtak is karunknak. Köszönettel tartozunk azért, hogy a tehetséggondozó programok keretében sokan bekapcsolódtak az intézeteinkben folyó kutató-fejlesztő munkába. Ennek eredményeit hazai és nemzetközi tudományos rendezvényeken számos díjjal ismerték el – szólt az ünneplőkhöz a dékán, majd hozzátette: az esemény egy korszakváltás is egyben, hiszen oktatókból és hallgatókból kollégákká válnak a végzősök, ott vannak közöttük a kar leendő oktatói, kutatói, akik doktoranduszként lépnek majd be a munkatársaik közé.

A hallgatói eskütétel és a diplomák átadása után a kar kitüntetéseket osztott ki. A TTK Kiváló Dolgozója kitüntetést Antek Éva vegyésztechnikus, a Fizikai Kémiai Tanszék munkatársa és Szabó Oktávia ügyintéző, a Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék munkatársa kapta. A TTK Dékánjának Elismerő Oklevelét Bazsó András adjunktus, az Algebra és Számelmélet Tanszék munkatársa, Halasi-Kovácsné Benkhard Borbála Rita adjunktus, a Tájvédelmi és Környezetföldrajzi Tanszék munkatársa, illetve Kéri Mónika adjunktus, a Fizikai Kémiai Tanszék munkatársa vehette át. 

A TTK Kiváló Fiatal Oktatója kitüntetést Lihi Norbert egyetemi docens, a Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék munkatársa érdemelte ki. A Természettudományi és Technológiai Kar Emlékérme kitüntetést pedig Sajtos Gergő Zoltán okleveles vegyész kapta. 

Elismerő oklevelet vehettek át végül azon végzett hallgatók, Czuna Alexandra, Durucskó Fanni és Sajtos Gergő Zoltán, akik részt vettek a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában és annak követelményeit sikeresen teljesítették.


Az ünnepség ezen a linken nézhető meg újra.

 


Sajtóközpont - KSzD