A GTK újabb kiválóságai

Összesen 15 hallgató nyerte el a 2023/24-es tanévben a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán. Az elismerést kedden vehették át a díjazottak a Böszörményi úti campuson.

Az egyik legrangosabb felsőoktatási ösztöndíjra ezúttal 5 alap- és 10 mesterszakos, közülük 6 duális képzésben részt vevő hallgató pályázott az intézmény legnagyobb létszámú karáról. A szakminisztérium valamennyi javaslatot támogatta, így a DE GTK 15 kiválóságának ítélte oda a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat. 

- Ez egy nagyon fontos kitüntetés, ami elismeri azt a tudományos és közéleti munkát, amit a kimagasló tanulmányi eredményeik mellett végeznek. Így bízunk benne, hogy önök alkotják majd a kar oktatói, kutatói utánpótlásbázisát – hangsúlyozta Fenyves Veronika a keddi ünnepségen.

A rendezvényen a Gazdaságtudományi Kar dékánja, valamint Bácsné Bába Éva, Rákos Mónika, Dajnoki Krisztina és Erdey László dékánhelyettesek adták át az ösztöndíjat igazoló okleveleket. 


A kitüntetett hallgatók: Pelyák Lejla, Lengyel Ádám, Pintye Lili Mirella, Maklári Eszter, Máthé Ivett Andrea, Tarnóczi Tamara Dóra, Balogh Gergely, Gulyás Dávid János, Tóth Boglárka, Nagy Csaba Attila, Simon Dóra, Tóth Bálint, Varga Dóra, Filep Boglárka, Barta Ivett (később veszi át). 

Sajtóközpont - TB