Indul a pontvadászat a GTK-n

Három új, középiskolásoknak szóló programmal nyitja az őszi szemesztert a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Az ingyenes rendezvényeken akár felvételi pontokat is gyűjthetnek a pályaválasztás előtt álló fiatalok, akik a gazdaság-, az agrár- vagy a sporttudományok iránt érdeklődnek.

A DE GTK a Debreceni Egyetem legnagyobb hallgatói létszámával rendelkező kara. Idén csaknem kétezer elsőéves kezdi meg a tanulmányait valamelyik gazdaság-, agrár- vagy sporttudományi képzésen annak ellenére, hogy több szakon 400 feletti ponthatár kellett a bejutáshoz. A kar vezetése szeretné, ha továbbra is a legtehetségesebb fiatalok tanulnának a GTK-n, ezért a 2024-től megújuló felvételi eljárásban számos lehetőséget nyújtanak azoknak, akik növelni szeretnék a tanulmányi és/vagy érettségi eredményeikből adódó pontjaikat.   


- Jelentősen kiszélesítettük azoknak a tantárgyaknak a körét, melyek eredményét figyelembe vehetjük a pontszámításnál a tanulmányi és az érettségi pontok kialakítása során. A változásnak köszönhetően a középfokú szakképzésről szóló oklevéllel rendelkezők számára akár a szakmai vizsga eredménye alapján is megvalósítható a pontszámítás. Az emelt szintű érettségi mellett pedig számos tanulmányi versenyért, nyelvvizsgáért, sporteredményért, szakképzésért is többletpontot szerezhetnek a DE GTK-ra jelentkezők – hangsúlyozta Fenyves Veronika dékán, a témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az intézményi pontokról részletesen ezen a linken tájékozódhatnak az érdeklődők. A Gazdaságtudományi Kar megújult honlapján túl több, középiskolásokra szabott médiafelületén is megosztja a karral kapcsolatos legfrissebb információkat a fiatalokkal. 

- Az elmúlt egy évben arra törekedtünk, hogy a közösségi média oldalaink a megfelelő korosztályhoz szóljanak, és a kar weboldalát is felvételizőbarát tartalommal töltsük meg. A DE GTK Facebook, Instagram, és TikTok oldalai egyre népszerűbbek. Csaknem napi szinten posztolunk, hogy a célközönségünk szórakoztató módon jusson friss információkhoz, őket érintő tartalomhoz – hívta fel a figyelmet Bácsné Bába Éva stratégiai és kommunikációs dékánhelyettes. 

Ezeken a felületeken is rendszeresen találhatók bejegyzések, fotók, videók azokról az egyetemi és kari eseményekről, melyeken mostantól nemcsak élményeket, hanem felvételi pontokat is szerezhetnek a leendő hallgatók.  

- A tanév első ilyen rendezvénye a Kutatók Éjszakája. A Gazdaságtudományi Kar szeptember 29-én a Böszörményi úti campuson várja élményalapú, interaktív programokkal a fiatalokat, hogy megmutassuk a GTK-n választható tudományágak színes oldalát. A korosztályt foglalkoztató izgalmas témakörökkel és felvételi pontszerzési lehetőséggel rendezzük meg emellett idén is az Ihrig Károly Tanulmányi Versenyünket, valamint már harmadik alkalommal szervezzük meg az EconoMisteries elnevezésű nyílt napunkat, melyen formabontó módon mutatjuk be a kar képzési kínálatát, lerántjuk a leplet néhány tudományos rejtélyről és campustúrán vezetjük körbe a résztvevőket azokban az épületekben, amelyekben a GTK-s hallgatók töltik mindennapjaikat – tájékoztatott Dajnoki Krisztina tudományos dékánhelyettes.

Idén ősszel pedig három új programot kínál a kar, amely kiváló lehetőség minden 9-13. évfolyamos diák számára, aki szeretne felkészülni az egyetemi évek kihívásaira és közelebb kerülni a Gazdaságtudományi Karhoz egy fiatalos, laza, de mégis szakmai alapokra helyezett rendezvény keretein belül. 

- Szeptember 16. és október 7. között négy szombaton át várjuk a fiatalokat a kompetenciafejlesztő tréningünkre. A kèpzèsen olyan szakmai modulokat érintünk majd mint, a pénzügyi tudatosság, a vállalkozásfejlesztés, az online marketing, valamint a vezetés és szervezés. Aki sikerrel teljesíti a kurzus végére összeállított tesztet, az 20 pontot vihet magával a felvételi eljárásra. Október 28-án kezdődik a kar emelt szintű matematika érettségi felkészítője, majd november 3-5. között rendezzük meg a GTK szakmai élménytáborát. Az EconoMeet résztvevőivel olyan egyedülálló tanulóközösséget hozunk létre, ahol egyetemi oktatók, hallgatók és középiskolások dolgoznak majd együtt egy gazdasági témájú esettanulmányon, amit a tábor végén bemutatnak – jelentette be Macskin László beiskolázási csoportvezető. 

Ezeken az ingyenes programokon is olyan igazolást kapnak a diákok, amelyeket a 2024-es felvételi eljárásban pontokra tudnak beváltani. Az eseményekre szeptember 4-étől, hétfőtől lehet jelentkezni a DE GTK honlapján.

Sajtóközpont - TB