A Debreceni Egyetem több munkatársa is miniszteri kitüntetést vehetett át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából. Az elismeréseket Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át csütörtökön, a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen.

A magyar hagyományok mindig emberközpontúak, és mindig léteztek azok az emberek, akik előre vitték a rendszer kultúráját, ápolták hagyományait, fejlesztették jogrendszerét és a tudományágakat, maradandót alkottak – hangsúlyozta Kásler Miklós.  

Hozzátette: most is azok kapnak díjat, akik teljesítményükkel, szorgalmukkal és munkájukkal hozzátettek a magyar örökséghez.  

- A kormány ezt a teljesítményt díjazza, a magyar nemzet nevében pedig köszönetet mondunk önöknek – fogalmazott a miniszter.  

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Kásler Miklós Latorcai Csabával, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkárával művészeti és egészségügyi díjakat adott át  a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen.  

A Debreceni Egyetem több szakemberét is kitüntették.

Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott:Bubán Tamás, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gasztroenterológiai Klinika szakorvosa, egyetemi adjunktusa.   

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjban részesült:Pap Zoltán Domokos, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Campus Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály ortopéd-traumatológus szakorvosa, Somodi Sándor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinika egyetemi docense és Vincze Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinika egyetemi adjunktusa.

Az egészségügyi ellátás fejlesztéséhez történő szakmai, közszolgálati és tudományos tevékenységének elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjban részesült:   

Póka Róbert, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi tanára és Szekanecz Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Reumatológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára.  

Sajtóiroda - CzA; MTI
Fotó: MTI, EMMI - Balogh Tibor