Bemutatkozott az Informatikai Kar

Online kaptak választ a felvételivel, az IK képzési kínálatával, oktatási sajátosságaival és az elhelyezkedési lehetőségekkel kapcsolatos kérdéseikre azok a fiatalok, akik pénteken részt vettek a Debreceni Egyetem Informatikai Karának online nyílt napján.

 - A pandémia rávilágított, hogy az informatika gyakorlatilag az élet minden területén hangsúlyosan jelen van. Ha szétnéznek a munkaerőpiacon, akkor látható, hogy számos területre keresnek informatikai szakembert a programozóktól a mérnökinformatikusokon át a gazdaságinformatikusokig. Amellett, hogy az informatikai alapképzésekkel nagyon könnyű elhelyezkedni, a más területen végzettek is tovább tudják növelni diplomájuk értékét egy informatikai mesterképzéssel – fogalmazott köszöntőjében Hajdu András, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának dékánja.  
 
A kari vezető hozzátette: az IK vállalati partnereivel állandóan figyeli az iparban használt új technológiákat, a munkaerőpiac változásait, s ezek alapján folyamatosan naprakészen tartják képzéseik tananyagait.
 
- A tavaly létrehozott nemzetközi CERTIPORT vizsgaközpont révén az Informatikai Kar hallgatói már tanulmányaik folyamán olyan nemzetközi ipari tanúsítványokat szerezhetnek, amelyek tovább növelik a hallgatók munkaerőpiaci értékét – hangsúlyozta Hajdu András dékán.
 
Az eseményen Ispány Márton, az IK oktatási dékánhelyettese mutatta be általánosságban a kart, és adott tájékoztatást az elérhető képzési és kutatási kínálatról. Az IK legmeghatározóbb képzéseiről - programtervező informatikus, gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus, informatikatanár - az egyes szakok felelősei tartottak előadást, kiemelve az adott képzés sajátosságait, a meghatározó vállalati partnereket, illetve az elhelyezkedési lehetőségeket. Szó volt még az Informatikai Kar további beiskolázást segítő programjairól, így a középiskolásoknak szóló szakkörökről és a nyári táborokról.  
 
A rendezvény az EFOP-3.4.4-16-2017-00023- „Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében” című pályázat keretében valósult meg.
 
Sajtóiroda - TPL