Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjasok

Az egyik legrangosabb felsőoktatási ösztöndíjat, a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat elnyert hallgatóit köszöntötte a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja hétfőn. A rövid ünnepségen 19 hallgató vehette át a támogatásról szóló oklevelet.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat, melynek összege havonta 40 ezer forint, 10 hónapig kapják az érintettek. A Debreceni Egyetem (DE) Gazdaságtudományi Karának (GTK) hallgatói közül idén 28 alapszakos és 12 mesterszakos hallgató pályázott erre. A Kari Tanács döntése nyomán közülük 19-en nyertek, 10 alapszakos és 9 mesterszakos diák. A támogatásban részesülők számát a kar nappali tagozatos hallgatóinak arányában határozzák meg – ismertette a rendezvényen Pető Károly, a GTK dékánja.  



- A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázatot elnyert hallgatók közül a legtöbben a GTK vállalkozásfejlesztő mesterszakán tanulnak – emelte ki a dékán.  

Hangsúlyozta, azok kaphatták meg a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat, akik tanulmányi kötelezettségeik magas szintű teljesítésén túl bekapcsolódtak a tudományos diákköri-, szakkollégiumi kutatómunkába, valamint közösségi tevékenységük is meghatározó.

- Ez az ösztöndíj azért is fontos nekünk, mert amikor egy kart minősítenek, rangsorolnak, az értékelés lényeges szempontja a tudományos utánpótlás nevelése, és a tehetséggondozás kérdésköre – tette hozzá Pető Károly.

 
Sajtóiroda – OCs