Népegészségügyi szakembereket avattak

A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának 199 végzőse kapta meg oklevelét a pénteken megtartott diplomaosztón. Többek között népegészségügyi ellenőrök, gyógytornászok, dietetikusok, népegészségügyi, egészségügyi menedzserek tettek esküt a Díszudvaron rendezett ünnepségen.

- Az egyetem értékeinek, az intézményi állandóságnak fontos része az egyetemi diplomaosztó ünnepség, mely egy folyamat lezárását jelenti. A szakmai közönség és a hozzátartozók előtt nyilvánítjuk ki, hogy szakmai tudásuk birtokában a végzősok népegészségügyi szakemberekké válnak. A karon elérhető szakok, szakirányok sokszínűsége jól tükrözi az itt zajló sikeres képzésfejlesztéseket, amivel az a célunk, hogy hozzájáruljunk a magyar lakosság egészségügyi állapotának javításához – hangsúlyozta ünnepi beszédében Zsuga Judit, a kar dékánja.

Mint mondta, az NK végzett hallgatói olyan szakmai tudást szerezhettek tanulmányaik során, amelyre nagy szükség van a világ minden pontján. 

- A kar a képzések tekintetében tökéletesen igazodik a népegészségügyi és egészségügyi intézményekhez, emellett pedig fontos kutatásokat és szakértői tevékenységet is végez. A népegészségügyi diploma napjainkban világszerte felértékelődik, a szakemberek tudására szükség van és mindig szükség is lesz. A prevenciós tevékenységben egyaránt fontos szerep jut minden olyan szakembernek, aki most átvehette a diplomáját, a népegészségügyi rendszer minőségi működtetése a népegészségügyi programok megvalósítása elképzelhetetlen nélkülük – emelte ki a kari vezető.

A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának június 24-én megrendezett ünnepélyes diplomaosztóján 199 végzős hallgató kapott oklevelet. Az eseményen az egészségügyi gondozás és prevenció alapképzési szak népegészségügyi ellenőr szakirányán, az ápolás és betegellátás alapképzési szak gyógytornász és dietetikus szakirányán, népegészségügyi mesterképzési szakon, egészségügyi menedzser mesterképzési szakon, komplex rehabilitáció mesterképzési szakon, táplálkozástudományi mesterképzési szakon, BSc in Public Health, BSc in Physiotherapy, valamint MSc in Public Health képzésen végzett fiatalok kaptak diplomát. 


Az oklevelek átadását követően díjazták azokat a végzős hallgatókat, akik tanulmányaikat és egyéb szakmai tevékenységeiket kiemelkedő hozzáértéssel és szorgalommal végezték. 

„A Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója” kitüntetést Kéki Dóra gyógytornász kapta meg. Az egyetem hallgatóinak érdekében kifejtett kimagasló közéleti tevékenyégéért „A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Elnökségének Elismerő Oklevele” kitüntetést idén Ábel Boglárka gyógytornász, a Népegészségügyi Kar Hallgatói Önkormányzatának képviselője és Garai Dorián dietetikus, a Népegészségügyi Kar Hallgatói Önkormányzatának kulturális alelnöke vehette át. Rektori elismerő oklevelet kapott Losonczki Anett dietetikus, a Népegészségügyi Kar Hallgatói Önkormányzatának általános és gazdasági alelnöke.

A teljes diplomaosztó ünnepséget ide kattintva lehet újra megnézni.

Sajtóközpont - BZ