Létrejött az integrált Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika

Átvette kinevezését a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika igazgatója, szakmai koordinátora, vezető ápolója, valamint általános ápolásszakmai koordinátora. A megbízásokat a Klinikai Központ elnöke, Szabó Zoltán professzor és Gál Mária ápolási és szakdolgozói igazgató adta át.

Dinamikus fejlődésen megy keresztül a betegellátás a klinikai integráció kezdete óta a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. A betegellátó rendszer integratív átalakításának következő fontos, egyben befejező állomásaként újabb klinikai szervezeti egység vezető szakemberei vehették át kinevezéseiket.

A Klinikai Központ Elnöki Hivatalában kapott megbízólevelet Frecska Ede habilitált egyetemi docens, az integrált Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika igazgatója, Móré Elek Csaba főorvos, a klinika szakmai koordinátora, Komáromyné Nagy Krisztina vezető ápoló, valamint Verteticsné Mészáros Piroska, a klinika ápolásszakmai koordinátora. A szakemberek új tisztségükben november 1-étől kezdik meg munkájukat.

Szabó Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke hangsúlyozta: az újonnan kinevezett szakemberek bebizonyították hozzáértésüket, tudásukkal, vezetői képességeikkel a továbbiakban is kiemelt szerepet fognak betölteni az integrált Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika munkájában, fejlesztésében.

- Fontos célkitűzésünk volt, hogy valós egypólusú pszichiátriai és pszichoterápiás betegellátás jöhessen létre a Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán. Ennek érdekében az utóbbi hónapokban jelentős infrastrukturális fejlesztések történtek a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika épületében. Az átalakítások, felújítások egyrészt a betegellátás minőségi fejlesztését szolgálják, másrészt az egyetemi szerepvállalásnak megfelelő oktatási és kutatási tevékenységet is segítik. A most kinevezett szakemberek tudása, áldozatkész szerepvállalása biztosítékul szolgál az európai élvonalnak megfelelő betegellátás szavatolásában – fogalmazott Szabó Zoltán, a DE Klinikai Központ elnöke.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika járóbeteg-rendelésein évente több mint tizenkétezer beteg fordul meg, ezzel az ország egyik legnagyobb pszichiátriai betegellátó klinikája működik Debrecenben, mely egyben a hazai pszichiátria élvonalbeli gyógyító, oktató és tudományos centruma is.

Sajtóközpont - BZ